Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλεξάντερ Ντούγκιν: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου! Αυξάνεται η πιθανότητα πυρηνικού Αρμαγεδδώνα» - "Βόμβες" από τον σύμβουλο του Βλαντίμιρ Πούτιν

«Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση, με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους»

29 Σεπτεμβρίου 2022 16:50
Αλεξάντερ Ντούγκιν: «Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου! Αυξάνεται η πιθανότητα πυρηνικού Αρμαγεδδώνα» -

Γενικευμένη σύρραξη και ουσιαστικά έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο προβλέπει ο υπερεθνικιστικής φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν, άμεσος συνεργάτης και κατά πολλούς καθοδηγητής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραστεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών για την ένταξη των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα tsargrad.tv αναφέρει πως η Δύση με τις εμμονές της οδηγούν προς έναν νέο Παγκόμσιο πόλεμο ενώ κάνει αναφορά στις διαφορετικές ιδεολογίες και στα όσα πρεσβεύει η Ρωσία σε σχέση με τη Δύση.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου , στον οποίο η Δύση μας ωθεί με εμμονή. Και αυτό δεν είναι πια φόβος ή προσδοκία, αυτό είναι γεγονός.

Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση, με το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους (αν και όχι με όλους - η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν τη δική τους θέση, και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως Γαλλία και Ιταλία, αλλά όχι μόνο, δεν θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά στον πόλεμο με τη Ρωσία).

Και όμως η απειλή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου πλησιάζει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, που πριν από έναν μήνα έγινε στόχο βομβιστών που παγίδευσαν το όχημα του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η κόρη του Ντάρια Ντούγκινα.

«Το αν πρόκειται για τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Αλλά η πιθανότητα ενός πυρηνικού Αρμαγεδδώνα αυξάνεται καθημερινά» αναφέρει σε άλλο σημείο, ενώ αφού κάνει ανάλυση των εξελίξεων στον πόλεμο της Ουκρανίας αναφέρει πως: «Συνεπώς, αξίζει να παραδεχτούμε ψυχρά: η Δύση μας κήρυξε τον πόλεμο και ήδη τον διεξάγει. Δεν επιλέξαμε αυτόν τον πόλεμο, δεν τον θέλαμε.

Το 1941, επίσης δεν θέλαμε πόλεμο με τη ναζιστική Γερμανία και αρνηθήκαμε να πιστέψουμε σε αυτόν μέχρι το τέλος. Αλλά στην τρέχουσα κατάσταση, όταν γίνεται de facto εναντίον μας, αυτό δεν έχει καθοριστική σημασία. Τώρα είναι σημαντικό μόνο να τον κερδίσουμε, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει».

«Η Ρωσία βρέθηκε σε κατάσταση ιδεολογικού πολέμου. Οι αξίες που πρεσβεύει η παγκοσμιοποιημένη Δύση – LGBT, νομιμοποίηση των διαστροφών, τα ναρκωτικά, η συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, η πλήρης ανάμειξη κατά την ανεξέλεγκτη μετανάστευση κ.λπ. – είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη στρατιωτικοπολιτική ηγεμονία και το μονοπολικό της σύστημα» αναλύει.

Αλεξάντερ Ντούγκιν

Οι σύμμαχοι της Ρωσίας

Σε άλλο σημείο του άρθρου του αναφέρεται στις συμμαχίες που έχει η Ρωσία, λέγοντας πως: «Σε κάθε πόλεμο, ο ρόλος των συμμάχων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Σήμερα η Ρωσία δεν έχει τόσους πολλούς, αλλά υπάρχουν. Πρώτα απ’ όλα, μιλάμε για εκείνες τις χώρες που απορρίπτουν τη δυτική φιλελεύθερη μονοπολική τάξη.

Είναι οι υποστηρικτές της πολυπολικότητας όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα, η Σερβία, η Συρία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι, αλλά και, ως ένα βαθμό, η Ινδία, η Τουρκία, ορισμένες ισλαμικές, αφρικανικές και λατινοαμερικανικές χώρες (ιδίως η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα).

Πρέπει να πείσουμε τους συμμάχους μας ότι αποφασίσαμε να κάνουμε μια μη αναστρέψιμη ρήξη με την παγκοσμιοποίηση και τη δυτική ηγεμονία και ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος για την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου. Εδώ πρέπει να είμαστε συνεπείς και αποφασιστικοί».

Ενώ καταλήγει: «Η εχθρική επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβου είναι ακριβώς αυτό: η αρχή ενός πραγματικού πολέμου της Δύσης εναντίον μας. Η Δύση δείχνει την πρόθεσή της να ξεκινήσει έναν πόλεμο εξόντωσης εναντίον μας – τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρέπει να συγκεντρώσουμε όλο το βαθύτερο εθνικό μας δυναμικό για να αποκρούσουμε αυτήν την επίθεση. Με όλα τα μέσα: σκέψη, στρατιωτική δύναμη, οικονομία, πολιτισμό, τέχνη, εσωτερική κινητοποίηση όλων των κρατικών δομών και του καθενός μας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share