Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

«Εμφύλιος» στην Βρετανία: «Σφαγή» μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων στο Λέστερ!

Yπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία εδώ και αρκετό καιρό

21 Σεπτεμβρίου 2022 13:40
«Εμφύλιος» στην Βρετανία: «Σφαγή» μεταξύ ινδουιστών και μουσουλμάνων στο Λέστερ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρές ταραχές μεταξύ νεαρών ινδουιστών και μουσουλμάνων ξέσπασαν στο Λέστερ της Αγγλίας από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η αστυνομία συνέλαβε 15 ταραξίες. Η αιτία της βίας πιστεύεται ότι ήταν ένας αγώνας κρίκετ πριν από τρεις εβδομάδες.

Έκτοτε, η αναταραχή μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην πόλη συνεχίζεται!

Ταραχές ξέσπασαν στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία εδώ και αρκετό καιρό. Οι κοινότητες των μουσουλμάνων και των ινδουιστών είναι πολύ εχθρικές μεταξύ τους μετά τον αγώνα κρίκετ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν στις 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Asia Cup.

Η αστυνομία του Leicestershire δήλωσε ότι παρατήρησε ομάδες νεαρών ανδρών να συγκεντρώνονται στην πόλη. Ως εκ τούτου, εγκατέστησε έναν κλοιό για να κρατήσει τις κοινότητες χωριστά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις για να αποτρέψουν την κλιμάκωση των πραγμάτων, αλλά μάταια. Σε διάφορα μέρη ξέσπασαν ταραχές. Ένας άνδρας κατέβασε ακόμη και μια σημαία Om κοντά σε έναν ινδουιστικό ναό. Αυτό είναι ευαίσθητο, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο.

Ένας άλλος άνδρας φέρεται να κρατούσε μαχαίρι.

Η αστυνομία κάλεσε περαιτέρω σε διάλογο και ηρεμία, μαζί με ηγετικά στελέχη των τοπικών κοινοτήτων. Το Σάββατο, η αστυνομία ήταν επίσης στόχος της διαμαρτυρίας. Οι αξιωματικοί δέχθηκαν ρίψεις μπουκαλιών. Κατά τη διαδικασία, 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας σκύλος υπέστη επίσης τραυματισμούς σε μια "εξωφρενική επίθεση". Την Παρασκευή, ένας άνδρας είχε ήδη επιτεθεί με μαχαίρι σε δύο αστυνομικούς. Μια αστυνομικός υπέστη "τραυματισμούς που άλλαξαν τη ζωή της" κατά τη διαδικασία.

Το Λέστερ είναι μια πολύ πολυπολιτισμική πόλη. Σχεδόν το 40 % των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ το 45 % είναι λευκοί.

Το 15 % των κατοίκων είναι ινδουιστές και το 18 % μουσουλμάνοι. Συχνά προέρχονται από την Ινδία και το Πακιστάν, δύο χώρες που βρίσκονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Η αστυνομία θα συνεχίσει να διατηρεί αυξημένη παρουσία στην πόλη.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share