Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανικός στη Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών - Συνελήφθη ένας άνδρας

«Δεν θεωρείται πως σχετίζεται με την τρομοκρατία»

16 Σεπτεμβρίου 2022 13:43
Πανικός στη Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών - Συνελήφθη ένας άνδρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο αστυνομικοί μαχαιρώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Λονδίνου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η λονδρέζικη αστυνομία προσθέτοντας πως συνελήφθη ένας άνδρας «με ένα μαχαίρι».

Δείτε επίσης: Νύχτα τρόμου στην Χαλκίδα: Άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι τη σύζυγό του - Επιτέθηκε και στα πεθερικά του

«Δύο αστυνομικοί μαχαιρώθηκαν και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται» ενώ «ένας άνδρας συνελήφθη» ως ύποπτος ότι «επιτέθηκε σε ένα διασώστη» στη συνοικία της Λέστερ Σκουέρ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών που μαχαιρώθηκαν.

Η επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο αστυνομικών στο Λονδίνο «δεν θεωρείται πως σχετίζεται με την τρομοκρατία», ανακοίνωσαν η αστυνομία και ο δήμαρχος του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο κινείται τις τελευταίες ημέρες στους ρυθμούς της επικείμενης κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ και χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούν το κέντρο της πόλης, καθώς πλήθος Βρετανών συμμετέχουν στο λαϊκό προσκύνημα.

Σοκ: Η στιγμή που καταρρέει ο φρουρός στην αγρυπνία για την βασίλισσα Ελισάβετ

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί και όχι μόνο περιμένουν από εχθές ατέλειωτες ώρες στην ουρά του λαϊκού προσκυνήματος της σορού της Βασίλισσας Ελισάβετ στο ανάκτορο του Γουεστμίνστερ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μονάρχη που αφιέρωσε 7 ολόκληρες δεκαετίες της ζωής της στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε επίσης: Προφητεία «χρονοταξιδιώτη» για τη Βασίλισσα Ελισάβετ επιβεβαιώθηκε με ακρίβεια - Τώρα λέει και πότε θα πεθάνει ο Βασιλιάς Κάρολος (video)

Όπως είναι φυσικό σε συνθήκες πολύωρης αναμονής, η κούραση είναι μεγάλη, το ίδιο όμως είναι και η επιθυμία του κόσμου να αποχαιρετίσει τη βασίλισσά του.

Κούραση, όμως, δεν υπάρχει μόνο στον κόσμο, αλλά αναμφιβολα και στους φρουρούς που στέκονται γύρω και πάνω από την πλατφόρμα όπου έχει τοποθετηθεί από εχθές το φέρετρο της Ελισάβετ. Οι φρουροί αυτοί ανήκουν σε τρία διαφορετικά στρατιωτικά σώματα που υπηρετούν ως σωματοφύλακες του/της μονάρχη και φρουροί του παλατιού.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, ένας από αυτούς τους φρουρούς λιποθύμησε εχθές το βράδυ και έπεσε με το πρόσωπο πάνω στο πέτρινο πάτωμα της τεράστιας αίθουσας όπου μεταφέρθηκε εχθές το φέρετρο της μονάρχη.

Λίγες στιγμές πριν καταρρεύσει στο πάτωμα, ο άνδρας έδειχνε να μην μπορεί να σταθεί καλά στα πόδια του, και είχε κατέβει για λίγες στιγμές από την πλατφόρμα, προτού επιστρέψει ξανά στην θέση του. Το περιστατικό έγινε ενώ είχε ξεκινήσει η αλλαγή φρουράς και, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα του Γουεστμίνστερ διακόπηκε για αρκετά λεπτά καθώς η αστυνομία έσπευσε να βοηθήσει τον άνδρα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share