Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Θρηνούμε βαθιά τον θάνατο της λατρεμένης μονάρχη» - Η πρώτη δήλωση του Καρόλου

Ο Κάρολος ανακηρύχτηκε βασιλιάς της Βρετανίας

8 Σεπτεμβρίου 2022 21:28
Βασίλισσα Ελισάβετ: «Θρηνούμε βαθιά τον θάνατο της λατρεμένης μονάρχη» - Η πρώτη δήλωση του Καρόλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανακηρύχτηκε ως βασιλιάς της Βρετανίας μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών. Θα παραμείνει μαζί με τη σύζυγό του στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας και αύριο Παρασκευή (9//9) αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Σε δήλωσή του για την απώλεια της μητέρας του σημειώνει πως η οικογένεια θρηνεί βαθιά και πρόκειται για στιγμή μεγάλης λύπης.

«Ο θάνατος της πολυαγαπημένης μου μητέρας, της αυτού μεγαλειότητας της βασίλισσας, είναι μία στιγμή μεγάλης λύπης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Θρηνούμε βαθιά τον θάνατο της λατρεμένης μονάρχη και πολυαγαπημένης μητέρας. Ξέρω πως η απώλειά της θα είναι αισθητή στη χώρα και την Κοινοπολιτεία και αναρίθμητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή την περίοδο του θρήνου και της αλλαγής, εγώ και η οικογένειά μου θα ανακουφιστούμε και θα στηριχτούμε γνωρίζοντας ότι ο κόσμος σεβόταν και αγαπούσε τη βασίλισσα», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρίγκιπας Κάρολος.

δήλωση Καρόλου για θάνατο βασίλισσας Ελισάβετ

Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο Κάρολος μετά το θάνατο της Ελισάβετ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών σκορπώντας θλίψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η κατάσταση της υγείας της Ελισάβετ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρέθηκαν στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Διάδοχος του αγγλικού θρόνου είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος, γιος της Ελισάβετ και του Φιλίππου.

Στην ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ αναφέρεται πως «ο Βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο κάστρο Μπαλμόραλ και θα πάνε στο Λονδίνο αύριο».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share