Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μοναδική φορά που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα

Δύσκολες ώρες μετά τα νέα για την υγεία της

8 Σεπτεμβρίου 2022 19:40
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η μοναδική φορά που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ελλάδα για μια μοναδική φορά το 1950, δύο χρόνια πριν ανέβει στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ήταν 24 ετών όταν βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της Φίλιππο, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου. Με μια ανοιχτή λιμουζίνα είχαν πάει θερινά ανάκτορα στο Τατόι, επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και κατέθεσαν στεφάνι. Περπάτησαν στην Ακρόπολη και επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου στον λόφο της Δεξαμενής στην Νίκαια, το οποίο είχε ανεγερθεί προς τιμήν τους μετά τον αρραβώνα τους.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του για να ανακοινώσει την είδηση για την υγεία της

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος δημοσίευσε μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Ο ίδιος την φωτογράφισε και σημείωσε στη λεζάντα: «Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την Ελισάβετ τη μοναδική φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1950 πριν γίνει βασίλισσα. Τη συνοδεύει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία τους βλέπουμε να πηγαίνουν προς το εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια».

Συναγερμός στην Βρετανία: Εσπευσμένα στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ Κάρολος, Καμίλα και Ουίλιαμ

Ανήσυχοι για την κατάσταση της υγείας της είναι οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Σημειώνεται πως χθες Τετάρτη η βασίλισσα ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Στο πλευρό της τα παιδιά της

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV.

Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share