Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Τουρκία: «Αναπόφευκτος ο ελληνοτουρκικός πόλεμος!» - Κυνικές δηλώσεις από πρόεδρο κόμματος (photo)

«Η Τουρκία προσπαθεί να βγει από το καβούκι της και θέλουν να την εμποδίσουν»

30 Αυγούστου 2022 10:50
Τουρκία: «Αναπόφευκτος ο ελληνοτουρκικός πόλεμος!» - Κυνικές δηλώσεις από πρόεδρο κόμματος (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Σε μία ανατριχιαστικά κυνική δήλωση προχώρησε επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Λίγη ώρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή η Αθήνα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σπεύδει να δώσει τη δική της απάντηση.

Συγκεκριμένα, ο Αχμέτ Ρεΐζ Γιλμάζ, αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος Ανόδου (MYP), μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τις... κλασικές προκλητικές δηλώσεις από Αγκυρα μεριά καθώς ανέφερε ότι «ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πιέζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να έχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη». Ο αρχηγός του μικρού τουρκικού κόμματος πρόσθεσε, σύμφωνα με το sigmalive.com, ότι «η Τουρκία προσπαθεί να βγει από το καβούκι της και κάποιοι θέλουν να το αποτρέψουν αυτό.

Προειδοποιώ για την Ελλάδα εδώ και χρόνια. «Οδεύουμε προς μια περίοδο κατά την οποία ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να φτάσει έναν επαρκή αριθμό μαχητικών αεροσκαφών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι μεγάλες δυνάμεις αναγκάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί»

«Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Συρία είναι προφανής, οι ιστορικοί εχθροί πιστεύουν ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της Τουρκίας αναγκάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι επιβάλλονται άδικα εμπάργκο στην Τουρκία, ο Γιλμάζ είπε: «Εναλλακτικά, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό του στόλου μας αγοράζοντας μεταχειρισμένα αεροπλάνα σε καλή κατάσταση από την παγκόσμια αγορά και εκσυγχρονίζοντάς τα με τη δική μας αμυντική βιομηχανία.

«Αυτά τα παιχνίδια για το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορούν να μας τα στερήσουν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως πρόσχημα για έναν πόλεμο, στον οποίο η Τουρκία θα θεωρηθεί ηττημένη. Η ασφάλειά μας είναι πάνω από όλα», κατέληξε ο ίδιος.

Τουρκικές εφημερίδες: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο σημερινός τουρκικός Τύπος που «βλέπει» ότι η Αθήνα επιδιώκει πολεμική σύρραξη με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, 30 Αυγούστου, οι Τούρκοι γιορτάζουν την «Ημέρα της Νίκης», μια από τις σημαντικότερες εθνικές εορτές τους, καθώς σαν σήμερα το 1922 πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη μάχη στο Ντουμλούπιναρ, στην οποία ο ελληνικός στρατός ηττήθηκε παταγωδώς, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αργότερα την αποφράδα Μικρασιατική Καταστροφή.

Oι εφημερίδες της Τουρκίας «διαπιστώνουν» στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα ότι η «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο» και ότι έχει στρέψει ήδη την κάννη των S-300 προς το μέρος των μικρασιατικών ακτών.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak, το οποίο αναφέρει πως, σύμφωνα με ειδικούς, η Ελλάδα είναι ενοχλημένη που η Τουρκία έχει αναδειχτεί σε παγκόσμιο παίκτη. Ο σκοπός της Αθήνας είναι ή να προκαλέσει πόλεμο ή να προκαλέσει την Τουρκία να ενεργοποιήσει τους S-400, ώστε να φέρει σε σύγκρουση την Τουρκία με τη Δύση.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ακόμη και αν δεν χρειάζεται προς το παρόν, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους S-400 μετά την παρενόχληση των S-300 και σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πετάξει ούτε ένα αεροπλάνο από την Αθήνα.

Αναπόφευκτος ο ελληνοτουρκικός πόλεμος σύμφωνα με πρόεδρο κόμματος

Η Ελλάδα θέλει επίσης η Τουρκία να φέρει τους S-400 στο Αιγαίο. Αλλά δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση, προειδοποιούν οι Τούρκοι αναλυτές. Διότι θα προκαλέσει μεγάλες εντάσεις, θα διαταράξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και θα αυξήσει τις κυρώσεις.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share