Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τρόμος στην Ιταλία: Σοκαριστικό βίντεο με τα τελευταία λεπτά σούπερ γιοτ 40 μέτρων που βυθίζεται ξαφνικά στη θάλασσα

Το πλοίο έγειρε απότομα στα δεξιά, τη στιγμή που ρυμουλκούνταν από την ακτοφυλακή

23 Αυγούστου 2022 16:59
Τρόμος στην Ιταλία: Σοκαριστικό βίντεο με τα τελευταία λεπτά σούπερ γιοτ 40 μέτρων που βυθίζεται ξαφνικά στη θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να γίνεται viral ένα βίντεο που δείχνει τα τελευταία λεπτά ενός σούπερ γιοτ μήκους περίπου 40 μέτρων, το οποίο αρχίζει να βυθίζεται σιγά σιγά μέσα στη θάλασσα, ύστερα από την απότομη κλίση που έλαβε, λόγω της εισροής υδάτων στο κατάστρωμα του.

Δείτε επίσης: Πύρινη κόλαση: Κάηκε ολοσχερώς γιοτ 7 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνες σοκ

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk το συγκεκριμένο στιγμιότυπο δημοσιοποιήθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή και αφορά την αποτυχημένη προσπάθεια ρυμούλκησης του πλοίου, που έγινε στις ακτές της Νότιας Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, το ξημέρωμα της Κυριακής (21/8) το σούπερ γιοτ «Saga» που κατασκευάστηκε στο Μονακό το 2007, έπλεε από την Καλλίπολη με προορισμό το Milazzo στη Σικελία, όταν διασχίζοντας την Νότια Ιταλία έστειλε σήμα κινδύνου.

Η πρύμνη λοιπόν, είχε αρχίσει να γεμίζει νερό και αμέσως, το προσέγγισαν σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής από το λιμάνι του Κρότωνα. Έτσι, οι τέσσερις επιβάτες του και ένα μέλος του πληρώματος αποβιβάστηκαν αμέσως από το γιοτ, αφήνοντας πίσω τέσσερα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, με τους τελευταίους να προσπαθούν να σώσουν το γιοτ.

Τότε, στάλθηκε ένα ρυμουλκό για να οδηγήσει το «Saga» με ασφάλεια σε λιμάνι και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, ήρθε η καταστροφή. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το πλοίο έγειρε απότομα στα δεξιά, γιατί υπήρχε μεγαλύτερη εισροή υδάτων στο κατάστρωμα, από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Το ρυμουλκό προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του, όμως στα μισά σταμάτησε, καθώς το γιοτ άρχισε να βυθίζεται σιγά σιγά, με την πρύμνη του να βρίσκεται στον αέρα για λίγη ώρα, μέχρι που χάθηκε τελικά κάτω από την θάλασσα.

Το πλήρωμα και οι επιβάτες του «Saga» είναι καλά στην υγεία τους, όμως οι ιταλικές αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού, όπως και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί τυχόν περιβαλλοντική μόλυνση στη περιοχή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share