Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πύρινη κόλαση: Κάηκε ολοσχερώς γιοτ 7 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνες σοκ

Σκληρή μάχη για τους πυροσβέστες

28 Μαΐου 2022 18:27
Πύρινη κόλαση: Κάηκε ολοσχερώς γιοτ 7 εκατομμυρίων ευρώ - Εικόνες σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάχη δίνουν τα πυροσβεστικά συνεργεία με πύρινη κόλαση σε λιμάνι στο Ντέβον μετά την ανάφλεξη ενός γιοτ αξίας 6 εκατομμυρίων λιρών το οποίο μεταφέρει 8.000 λίτρα καυσίμων. Με την ευκαιρία, να σας υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο Καρά Τεπέ της Λέσβου

Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο λιμάνι του Torquay μετά την ανάφλεξη ενός σούπερ γιοτ, το οποίο ονομάζεται «Rendezvous».

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί από την πυρκαγιά, ενώ το λιμάνι έχει κλείσει καθώς τα συνεργεία προσπαθούν απεγνωσμένα να σβήσουν τις φλόγες.

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά έχουν λάβει προειδοποίηση να κρατούν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για να προστατευτούν από τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Devon Live ότι είδε εκρήξεις λίγο μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, ενώ το σκάφος βρισκόταν δίπλα στην προβλήτα.

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί όχι στο γιοτ αλλά στην άλλη άκρη της προβλήτας και δεν μπορούν να επιστρέψουν. Οι πυροσβέστες τρέχουν κατά μήκος της προβλήτας. Εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες φλόγες», ανέφερε ο μάρτυρας σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Ντέβον και του Σόμερσετ δήλωσε ότι το σκάφος περιέχει περίπου 8.000 λίτρα καυσίμων και ότι τα πληρώματα δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Συγκεκριμένα ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε: «Τα πληρώματα επιβεβαιώνουν και πάλι ότι ένα γιοτ φλέγεται καλά κατά μήκος της προβλήτας Princess Pier, η οποία επίσης έχει πάρει φωτιά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share