Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Αδιανόητο: Κλείνει εκτάκτως μουσείο μετά από viral βίντεο με έντομα πάνω σε έργο τέχνης

Συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές

19 Αυγούστου 2022 18:04
Αδιανόητο: Κλείνει εκτάκτως μουσείο μετά από viral βίντεο με έντομα πάνω σε έργο τέχνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επισκέπτες πρόσεξαν έντομα, και συγκεκριμένα ασημόψαρα, να σέρνονται πάνω σε ένα έργο τέχνης του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης στο Ιράν, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του μουσείου για απεντόμωση.

Το μουσείο που διαθέτει μια από τις πιο σημαντικές συλλογές δυτικής τέχνης στη Μέση Ανατολή και κέρδισε τη διεθνή προσοχή όταν άνοιξε ξανά μετά από ένα κλείσιμο 42 ετών, έγινε viral σήμερα έναν χρόνο μετά για τον πιο παράξενο λόγο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, το ιρανικό BBC δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει δύο ασημόψαρα να σέρνονται πάνω σε μια φωτογραφία των Bernd και Hilla Becher, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί καλλιτέχνες του κινήματος της εννοιολογικής τέχνης της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Το βίντεο έγινε viral στο Instagram, όπου συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Το μουσείο κλείνει για απεντόμωση

Έτσι, το μουσείο έκλεισε, ώστε να πραγματοποιηθεί απεντόμωση στους χώρους του μουσείου. Καμία ζημιά δεν προκλήθηκε στο έργο των Bechers, ανέφερε το μουσείο σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook ζητώντας συγγνώμη. Κανένα άλλο έντομο δεν εντοπίστηκε σε άλλα έργα τέχνης στο μουσείο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στους πίνακες, και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ζημιά σε κυτταρικά μέρη οποιουδήποτε από τους πίνακες που εξετάστηκαν, είδαν ή αναφέρθηκαν από ειδικούς του μουσείου, είναι πιθανό αυτά τα έντομα να προέρχονται από τους πρόσθιους χώρους του μουσείου», έγραψε η ομάδα που ερεύνησε το συμβάν σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε από το μουσείο.

Η φωτογραφία των Bechers ήταν μέρος μίας έκθεσης 130 έργων μινιμαλιστικής και εννοιολογικής τέχνης από τη συλλογή του μουσείου.

Περιλαμβάνονται επίσης μεγάλα κομμάτια των Donald Judd και Sol Lewitt.

Πότε θα ξανάνοιξει το μουσείο

Πριν κλείσει το μουσείο, πάντως, η έκθεση αυτή είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Περίπου 17.000 επισκέπτες φέρεται να βρέθηκαν στο μουσείο για την έκθεση, από τότε που άνοιξε τον Ιούνιο.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Τεχεράνης αναμένεται να ανοίξει αύριο, 20 Αυγούστου, τις πόρτες του.

Δείτε το βίντεο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share