Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Σάνα Μάριν: Λέει «ναι» στο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ενώ ο σάλος για το «άγριο πάρτι» συνεχίζεται

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης και η απάντηση της Σάνα Μαρίν

19 Αυγούστου 2022 13:48
Σάνα Μάριν: Λέει «ναι» στο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ενώ ο σάλος για το «άγριο πάρτι» συνεχίζεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μαρίν δέχεται να κάνει τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών μετά τον σάλο για το πάρτι, οι αντιδράσεις στο Ίντερνετ συνεχίζονται.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανακήρυξε τη Φινλανδή πρωθυπουργό την «πιο κουλ πολιτικό στον κόσμο» την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τη «μοντέρνα και με αυτοπεποίθηση» καθώς αντιμετωπίζει την απειλή από τη Ρωσία και παράλληλα, πηγαίνει σε μουσικά φεστιβάλ με τους φίλους της.

Αλλά τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες φαίνεται να «ταράζουν» αυτή τη φήμη.

Λίγες ημέρες μετά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε για την παρουσία της σε φεστιβάλ στο Ελσίνκι, όπου ξεχώριζε για τις ενδυματολογικές της επιλογές, σε μια σειρά από κλιπ που δημοσιεύτηκαν στα social media, η Μαρίν και άλλοι παρευρισκόμενοι φαίνεται να χορεύουν υπό τον ρυθμό της φινλανδικής ποπ μουσικής ενώ όταν πέφτει ο ρυθμός, ξεσπούν σε χορό. Η Μαρίν αγκαλιάζει φίλους, γονατίζει στο πάτωμα και τραγουδά μαζί τους.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης και η απάντηση της Σάνα Μαρίν

Μετά τις αντιδράσεις, η Σάνα Μαρίν τοποθετήθηκε για τα συγκεκριμένα βίντεο και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Φινλανδίας, σε ζωντανή μετάδοση, στην έναρξη της καλοκαιρινής συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έχουν δημοσιοποιηθεί. Αφορούσαν εμένα και μια βραδινή έξοδο με φίλους. Κάνω πάρτι - ακόμα και έξαλλα - χορεύοντας και τραγουδώντας» ανέφερε, προσθέτοντας πως είχε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά, αλλά όχι απαγορευμένες ουσίες: «Προσωπικά, δεν πήρα ναρκωτικά, ούτε κατανάλωσα τίποτα άλλο εκτός από αλκοόλ. Χόρεψα, τραγούδησα και έκανα πάρτι - απολύτως νόμιμα πράγματα. Και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε κατάσταση όπου να έχω δει ή να γνωρίζω άλλους να χρησιμοποιούν το κάνουν».

«Θέλω να δείξω ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι με συνηθισμένη ζωή σε αυτές τις θέσεις. Έχω οικογενειακή ζωή, έχω επαγγελματική ζωή και έχω ελεύθερο χρόνο να περάσω με τους φίλους μου. Βασικά όπως πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου» πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση μίλησε ακόμα και για χρήση ναρκωτικών πράγμα τα οποίο δεν άφησε αναπάντητο η Σάνα Μαρίν. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών, και συνεπώς, δεν έχω πρόβλημα να κάνω τεστ», δήλωσε στον Τύπο η Σάνα Μάριν, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP).

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share