Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Θρασύτατος και απειλητικός ξανά ο Ακάρ για το Καστελόριζο - «Αν θέλει ο Θεός θα συμβεί κι αυτό» (video)

Με ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στόχευσε πάλι το ακριτικό ελληνικό νησί

9 Αυγούστου 2022 11:10
Ελληνοτουρκικά: Θρασύτατος και απειλητικός ξανά ο Ακάρ για το Καστελόριζο -  «Αν θέλει ο Θεός θα συμβεί κι αυτό» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά-Ακάρ: Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ λίγο πριν την έξοδο του Αμπντούλ Χαμίντ Χαν στη Μεσόγειο για γεωτρήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στόχευσε πάλι το Καστελόριζο. Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως είναι μόνο 1.950 μέτρα και οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν ας έρθουν», εκείνος απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό». Επίσης, αναφέρθηκε στα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά.

Ελληνοτουρκικά: «Ζεσταίνει» τις μηχανές του το τουρκικό γεωτρύπανο - 3 σενάρια για το πού θα κινηθεί

Ελληνοτουρκικά: Ένα 24ωρα πριν την έξοδο του τέταρτου πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου ονόματι «Αμπντουλχαμίντ Χαν», ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ με ένα νέο προκλητικό του παραλήρημα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Ελλάδα όμως η Αθήνα αν και δεν απαντά στη νέα πρόκληση, διαμηνύει ότι δεν θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

«Ό,τι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα, ό,τι και να πει κανείς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Τουρκικό Ναυτικό θα δείξει και θα συνεχίσει να δείχνει πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας, προστατεύοντας αυτά τα γεωτρύπανα», σημείωσε ο Τσελίκ αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις στο πεδίο, ενώ υπάρχει σχέδιο για την άμεση αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εφόσον χρειαστεί. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε εκ νέου στην Ελλάδα κατά την έναρξη του Συνεδρίου Διπλωματίας, παραδίδοντας «μαθήματα ειρήνης».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share