Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία στην Ιταλία

Πού θα χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις

8 Αυγούστου 2022 16:56
Ευλογιά των πιθήκων: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία στην Ιταλία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκινά ο εμβολιασμός για την ευλογιά των πιθήκων στην Ιταλία, με τα κρούσματα να αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ο εμβολιασμός αρχίζει μάλιστα, την στιγμή που οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Κρίσιμες ώρες για 40χρονο με ευλογιά των πιθήκων στην Λάρισα: Νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με την εμβολιαστική της εκστρατεία να ξεκινά ένα μήνα αργότερα από άλλες χώρες, που έχουν καταγράψει αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

Πού θα χορηγηθούν οι πρώτες δόσεις

Ευλογιά των πιθήκων: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία στην Ιταλία

Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης και σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από σήμερα (08.08.2022) και ύστερα ενώ, έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες καθώς και οι διεμφυλικοί που είχαν πρόσφατα σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ή είχαν πρόσφατα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, θα μπορεί να εμβολιαστεί το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ – όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως – κήρυξαν επίσης την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, στις 4 Αυγούστου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share