Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 80.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε νησί λόγω έξαρσης κρουσμάτων

«Οδύσσεια» για χιλιάδες τουρίστες

7 Αυγούστου 2022 16:21
Κορωνοϊός: 80.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε νησί λόγω έξαρσης κρουσμάτων
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότεροι από 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού που ώθησαν τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε τοπικό επίπεδο.

Δείτε επίσης: Σάλος με νέα απόφαση για την πανδημία: Ηλεκτρονικά βραχιολάκια θα φορούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό!

Σήμερα, 483 κρούσματα κορονοϊού αναφέρθηκαν στο θέρετρο Σανϊά, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Χαϊνάν, που φέρει το παρατσούκλι «Κινεζική Χαβάη».

Όλες οι πτήσεις από τη Σανϊά, ένα δημοφιλές μέρος ιδιαίτερα για τους σέρφερ, ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου ανεστάλησαν. Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Κορωνοϊός: 80.000 τουρίστες εγκλωβίστηκαν σε νησί λόγω έξαρσης κρουσμάτων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Σανϊά, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε μπαρ και μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.

Κορωνοϊός - Κίνα: Τα κεφάλια μέσα ξανά - Σε lockdown 1,7 εκατ. άνθρωποι μετά τον εντοπισμό... 300 κρουσμάτων (Video)

Οι αρχές της Κίνας έθεσαν 1,7 εκατομμύριο κατοίκους σε lockdown στην ανατολική επαρχία Ανουί, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 300 νέα κρούσματα covid-19, καθώς η επιδημία φαίνεται να αναζωπυρώνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Δείτε επίσης: Σοκαριστικές εικόνες από βύθιση πλοίου στο Χονγκ Κονγκ: Κόπηκε στα δύο – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Ο ασιατικός γίγαντας έχει υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική για την ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19, πραγματοποιώντας μεγάλες εκστρατείες τεστ και επιβάλλοντας στους κατοίκους υποχρεωτική καραντίνα και lockdown αμέσως μετά την εμφάνιση μερικών κρουσμάτων.

Δύο περιοχές της επαρχίας, η Σισιάν και η Λίνγμπι, ανακοίνωσαν την επιβολή lockdown το οποίο αφορά περισσότερο από 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους, που δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε εικόνες από τους άδειους δρόμους της Σισιάν το Σαββατοκύριακο, όπως και αυτές από κατοίκους που έκαναν ουρά για να υποβληθούν στο έκτο covid τεστ μέσα σε μερικές ημέρες.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα εντοπίστηκαν στην Ανουί 287 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε περισσότερα από χίλια το σύνολο των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί στην επαρχία τις τελευταίες ημέρες.

Η γειτονική επαρχία Ζιανγκσού ανακοίνωσε σήμερα 56 νέες μολύνσεις σε τέσσερις πόλεις.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share