Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κωνσταντινούπολη: O διευθυντής του ελληνικού νοσοκομείου για τη δραματική μάχη με τη μεγάλη φωτιά

«Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, ούτε εγκαύματα, ούτε άλλα προβλήματα»

4 Αυγούστου 2022 22:30
Κωνσταντινούπολη: O διευθυντής του ελληνικού νοσοκομείου για τη δραματική μάχη με τη μεγάλη φωτιά
ΑΠΕ - ΜΠΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Το ιστορικό κτήριο της ομογένειας υπέστη τεράστιες ζημιές, ενώ κινδύνεψαν οι ζωές δεκάδων τροφίμων, όπως περιγράφει ο διευθυντής του ιδρύματος.

Ο κ. Στάθης Λεάνας, διευθυντής του ελληνικού νοσοκομείου στην περιοχή του Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού των ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς, όπως είπε, είχε και «τρομερό αέρα».

Σε συνέντευξή του στο OPEN, ο ίδιος επεσήμανε πως κανείς από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορεί να μπει στο εσωτερικό για να προχωρήσει σε μία εκτίμηση των ζημιών. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το κτήριο είναι αποκαταστάσιμο, αλλά, θα χρειαστεί χρόνος.

«Εγώ καθόμουν στο δωμάτιό μου. Είδα στην μια γωνία, στη στέγη, καπνό και αργότερα φλόγες. Αμέσως έτρεξα προς τα εκεί αλλά ήδη άρχισαν οι μεταφορές ασθενών», είπε και επισήμανε:

«Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, ούτε εγκαύματα, ούτε άλλα προβλήματα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε τους γηροκομημένους μας σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου».

Στη συνέχεια, ο κ. Λεάνας, τόνισε πως 62 τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές τμήμα του νοσοκομείου και ορισμένοι άλλοι που δεν μπορούσαν να μείνουν εκεί, διακομίστηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος σημείωσε πως έλαβε τηλεφώνημα από τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ο έπαρχος και ο δήμαρχος της πόλης.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN:

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share