Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Καρφιά Μπαχτσελί - Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

Κάνει το άσπρο μαύρο ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος

7 Ιουνίου 2022 12:23
Ελληνοτουρκικά: Καρφιά Μπαχτσελί - Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ο Μητσοτάκης, που επιχείρησε να προκαλέσει την Τουρκία, επισκεπτόμενος τα νησιά, προκαλεί να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί. Επιθυμία μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα γαλήνης.

Αν συμβεί το αντίθετο, μόνο ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υποστούν το κόστος των υπολογισμών τους. Να ξέρει ο Μητσοτάκης ότι όποιος καβαλάει το άλογο, πέφτει πολύ γρήγορα και ότι στα βουνά που εμπιστεύεται χιονίζει. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο, δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ένοχη. Τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία», δήλωσε ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα σήμερα.

 Ελληνοτουρκικά: Καρφιά Μπαχτσελί - Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία: Ελπίζω η προκλητική ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο

«Μούτρα» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το «Μητσοτάκης γιοκ» δεν… κρατάει ο Έλληνας πρωθυπουργός αλλά διεμήνυσε στην Τουρκία να μην μεταφέρει την προκλητική της ρητορική και στο πεδίο. Αυτό, μεταξύ άλλων, ήταν το νέο μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα. Με την ευκαιρία, δείτε τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη Σολτς.

«Πράγματι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη αυτή γιατί είχα την εντύπωση μετά την συνάντησή μου με τον πρόεδρο Ερντογάν ότι δεν πρόκειται να γίνουν ενέργειες που θα προκαλέσουν την άλλη πλευρά ευθέως. Δυστυχώς η Τουρκία δεν τήρησε αυτή την δέσμευση. Είχαμε ένα μπαράζ παραβιάσεων πάνω από ελληνικά νησιά και την δήθεν μειωμένη ελληνική κυριαρχία στα νησιά. Αυτή η ρητορική δεν μπορεί να μας οδηγήσει πουθενά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στο συνέδριο με θέμα «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή» που διοργανώνουν η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το ygeiamou.gr.

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία: Ελπίζω η προκλητική ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα εγείρει την τουρκική προκλητικότητα στα διεθνή φόρα» και σημείωσε πως και τώρα που το έκανε «η στήριξη ήρθε χωρίς αστερίσκους από τους εταίρους μας».

«Εύχομαι και ελπίζω και ενθαρρύνω ανοικτά την Τουρκία αυτή η ρητορική να μην εκφραστεί στο πεδίο. Είμαστε μακριά από την ένταση του καλοκαιριού του 2020 και χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Δεν χρειάζονται πρόσθετες εστίες αναταραχής εντός της συμμαχίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ρητορική της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια και γίνεται και γραφική μπορώ να πω», είπε ακόμα και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει ότι δεν μου μιλάει. Εγώ δεν κρατάω μούτρα αλλά θα υπερασπίζομαι τις ελληνικές θέσεις με αυτοπεποίθηση».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share