Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγελαφικές καταστάσεις στο Λούβρο: Άνδρας μεταμφιέστηκε σε γιαγιά και πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα!

Έχει γίνει viral παγκοσμίως!

30 Μαΐου 2022 11:07
Τραγελαφικές καταστάσεις στο Λούβρο: Άνδρας μεταμφιέστηκε σε γιαγιά και πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άνδρας μεταμφιεσμένος σε ηλικιωμένη γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο, πέταξε τούρτα στον πίνακα της Μόνα Λίζα στον Λούβρο.

Δείτε επίσης: Αδιανόητο: Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα ξόδεψε αυτός ο άνδρας για να μοιάζει με σκύλο

Το συμβάν έγινε γρήγορα viral παρά το γεγονός ότι η τούρτα δεν προκάλεσε καμία ζημιά στον πίνακα αφού κατέληξε στο προστατευτικό τζάμι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης ήταν ένας άνδρας σε αναπηρικό καροτσάκι που φορούσε περούκα. Προς έκπληξη των άλλων παραβρισκόμενων, ο άνδρας ξαφνικά σηκώθηκε, πλησίασε την Τζοκόντα και πέταξε την τούρτα. Οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του μουσείου έσπευσαν να απομακρύνουν τον άνδρα από την αίθουσα, ενώ όσοι ήταν παρόντες συνέχισαν να φωτογραφίζουν ασταμάτητα.

Ο πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε μεταξύ 1503 και 1519 από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, δεν επηρεάστηκε επειδή ήταν εκτεθειμένος και προστατευμένος από γυαλί ασφαλείας. Παρά την έκπληξη όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πιο απρόσιτη αίθουσα του μουσείου, η οποία είναι πάντα κατάμεστη από τουρίστες, το περιστατικό δεν κλιμακώθηκε.

Όπως φαίνεται σε μερικά από τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα social mediamtx, οι υπάλληλοι της ασφάλειας του Λούβρου έσπευσαν να απομακρύνουν τον δράστη από το κτίριο και να καθαρίσουν το τζάμι.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόνα Λίζα γίνεται στόχος βανδάλων. Το μακρινό 1956, το κάτω μέρος του αριστουργήματος υπέστη σοβαρές ζημιές όταν ένας άνδρας περιέλουσε τον πίνακα με οξύ, σύμφωνα με την Daily Art.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share