Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μακελειό με 19 νεκρά παιδιά στο Τέξας: Αυτός είναι ο 18χρονος που αιματοκύλησε δημοτικό σχολείο - Θύματα και τρεις εκπαιδευτικοί (video)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβόλησε τη γιαγιά του πριν την επίθεση

25 Μαΐου 2022 07:10
Μακελειό με 19 νεκρά παιδιά στο Τέξας: Αυτός είναι ο 18χρονος που αιματοκύλησε δημοτικό σχολείο - Θύματα και τρεις εκπαιδευτικοί (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εικοσιένας άνθρωποι, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Ο ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος, 18 ετών. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας. Ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο, κρατώντας ένα περίστροφο και μία καραμπίνα.

Δείτε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης του απινιδωτή - βηματοδότη την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας - Νέες αποκαλύψεις (Video)

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι. Πυροβόλησε και σκότωσε, φρικιαστικά και ακατανόητα, 14 μαθητές και σκότωσε έναν δάσκαλο. Δύο αστυνομικοί χτυπήθηκαν όταν προφανώς αντάλλαξαν πυρά με τον δράστη», είπε ο Άμποτ. «Υπέστησαν τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο κυβερνήτης. Ο Άμποτ αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Σαλβαδόρ Ράμος, κάτοικο του Ουβάλντε.

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, φέρεται να πυροβόλησε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η γιαγιά του ύποπτου ένοπλου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης, μιας από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν άγνωστα ως αυτό το στάδιο.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο. Η σφαγή διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου πάνε παιδιά 5 ως 7 ετών που διαμένουν στην Ουβάλντε. Πάνω από 500 παιδιά, σχεδόν το 90% με λατινοαμερικάνικη καταγωγή, πήγαιναν εκεί το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με δημόσια δεδομένα της πολιτείας του αμερικανικού νότου.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο είναι αποκλεισμένη, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Ο δράστης δεν είχε βοήθεια, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματικός ασφαλείας της σχολικής περιφέρειας.

«Ο ύποπτος ενήργησε μόνος κατά τη διάρκεια αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος», δήλωσε ο Πιτ Αρεντόντο, ο αρχηγός της αστυνομίας για την ενοποιημένη ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Uvalde και επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος είναι νεκρός. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα από τους πυροβολισμούς.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση» στο University Health, στο Σαν Αντόνιο, ανακοίνωσε το νοσοκομείο. Η ενοποιημένη ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Ουβάλντε, στο Τέξας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις σχολικές δραστηριότητες μετά τη σημερινή επίθεση στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ έγραψε στο Twitter ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση σε σχολείο στο Τέξας.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για τα φρικιαστικά νέα για τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας και θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά καθώς θα είναι διαθέσιμες πληροφορίες». «Οι προσευχές του είναι με τις οικογένειες που επηρεάστηκαν από αυτό το απαίσιο γεγονός και θα μιλήσει απόψε όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε ο Ζαν-Πιέρ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share