Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στη Μαριούπολη - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικό τάφο

Οι Ρώσοι επιχειρούν να εισβάλουν στο λιμάνι και στο Azovstal

21 Απριλίου 2022 20:41
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί στη Μαριούπολη - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μαζικό τάφο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παγωμένη κι οργισμένη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις ρωσικές βαρβαρότητες στη Μαριούπολη που θυμίζει απέραντο νεκροταφείο καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων, έχουν σκοτωθεί στις μάχες έως και 20.000 άμαχοι.

Δορυφορικές εικόνες από περιοχή κοντά στην πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης δείχνουν έναν μαζικό τάφο που έχει επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερες από 200 νέες σορούς, έγινε γνωστό από αμερικανική ιδιωτική εταιρεία.

Σοκαριστικό βίντεο: Ρωσικό τανκ κάνει «μπαντιλίκια» στους δρόμους της κατειλημμένης Μαριούπολης (video)

Η Maxar Technologies ανέφερε πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης-26ης Μαρτίου. Ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Μάνχους, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Μαριούπολης, σύμφωνα με τη Maxar.

μαριουπολη-μαζικοσ-ταφοσ

Ενημέρωση Σοϊγκού σε Πούτιν - «Καταλάβαμε τη Μαριούπολη, εκτός από το Αζοφστάλ»

«Καταλάβαμε τη Μαριούπολη εκτός από το Azovstal». Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού στον Βλάντιμιρ Πούτιν στην ενημέρωση για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία που Ρωσία ονομάζει «ειδική επιχείρηση».

Οι αναφορές διεθνών πρακτορείων λένε ακόμη ότι ο Πούτιν συνεχάρη τον Σοϊγκού για την επιτυχή επιχείρηση και δίνει εντολή ότι δεν χρειάζεται να γίνει έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal, αλλά ότι πρέπει να αποκλειστεί έτσι ώστε να μην μπορεί να βγει ούτε «μύγα».

μαριουπολη-μαζικοσ-ταφοσ

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η Ρωσία θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για να «ρίξει» το εργοστάσιο Azovstal. Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η Ρωσία «εγγυάται» για τη ζωή όσων βρίσκονται στο εργοστάσιο Azovstal, εάν παραδοθούν. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να παραδώσουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, η Ρωσία άνοιξε τον δρόμο σε περισσότερους από 142.000 αμάχους ώστε να φύγουν τη Μαριούπολη. Υποστήριξε παράλληλα ότι 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν ήδη παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 εξακολουθούν να υπερασπίζονται το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και πρόσθεσε ότι παραμένει αποκλεισμένο. Μέχρι στιγμής, η ουκρανική πλευρά δεν έχει σχολιάσει με κανέναν τρόπο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share