Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στη Σανγκάη: Κρούει καμπανάκι ο Παναγής Γαλιατσάτος - «Μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε;» - Οι εξηγήσεις του για το σκληρό lockdown (Video)

«Βρίσκω πολύ περίεργο αυτό που συνέβη»

18 Απριλίου 2022 08:23
Θρίλερ στη Σανγκάη: Κρούει καμπανάκι ο Παναγής Γαλιατσάτος - «Μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε;» - Οι εξηγήσεις του για το σκληρό lockdown (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προβληματισμένος για ότι συμβαίνει στη Σανγκάη κατά τη διάρκεια του σκληρού lockdown, δήλωσε ο πνευμονολόγος Παναγής Γαλιατσάτος. Συγκεκριμένα, ο πνευμονολόγος, εντατικολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, μίλησε στον ΣΚΑΙ και δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος για το σκληρό lockdown που σημειώνεται στη Σανγκάη και για την διαταγή των μηδενικών κρουσμάτων, από τις αρχές της πόλης.

Την ελπίδα να μην κρύβεται κάτι χειρότερο πίσω από το lockdown στη Σανγκάη, εξέφρασε ο κ. Γαλιατσάτος

«Βρίσκω πολύ περίεργο τι συνέβη στη Σαγκάη. Είμαστε δύο χρόνια τώρα μέσα στην πανδημία. Και η επιστήμη, η έρευνα έχουν φτάσει σε μια στιγμή που ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τον COVID και ξέρουμε να τον «κρατήσουμε» σαν ένα κρύωμα» δήλωσε ο πνευμονολόγος Παναγής Γαλιατσάτος.

Ο Παναγής Γαλιατσάτος εξέφρασε την ελπίδα να είναι θέμα πολιτισμού αυτά που συμβαίνουν και όχι η Κίνα να κρύβει μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού ή κάτι ακόμη πιο σημαντικό.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, «έχουμε εμβόλια, φάρμακα, μάσκες. Αυτά που βλέπουμε στη Σανγκάη, πολλοί γιατροί φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ παράξενο. Αυτά τα κάνεις στην αρχή που είχαμε φόβο, δεν ξέραμε τι ήταν ο ιός τι κακό θα μάς έκανε. Μια υπόθεση είναι ότι έτσι είναι ο πολιτισμός τους δεν θέλουν ούτε νέα κρούσματα ούτε έναν ασθενή, το έχουμε δει αυτό στην Κίνα πολλές φορές».

Φόβους εξέφρασε ο κ. Γαλιατσάτος για νέα μετάλλαξη στη Σανγκάη

«Η άλλη υπόθεση είναι: μήπως έχει γίνει κάτι που δεν μάς το λένε; Δύο χρόνια πριν αυτό είδαμε με τον COVID (με ανακοινώσεις) μέσω των γιατρών στο ίντερνετ. Μήπως υπάρχει νέα μετάλλαξη και δε μας το λένε. Ελπίζω να είναι το πρώτο, ο πολιτισμός τους, αλλά είναι πολύ περίεργο, δεν χρειάζονται αυτά, έχουμε τα εργαλεία να ζήσουμε με τον COVID», συνέχισε ο καθηγητής.

«Είναι ο πολιτισμός τους ή μήπως κάτι χειρότερο θα βγει; Δε θέλω να πιστεύω ότι πάλι μας κρύβουν, για δεύτερη φορά σε δυο χρόνια, κάποιο άλλο μυστικό. Αυτό ελπίζω» σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share