Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι πίσω από το ασφυκτικό lockdown της Σανγκάης

Τι συμβαίνει;;

17 Απριλίου 2022 12:20
Αυτοί είναι οι 3 λόγοι πίσω από το ασφυκτικό lockdown της Σανγκάης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας απίστευτες εικόνες από την Σαγκάη την πόλη των 25 εκατ. ανθρώπων που θυμίζει πλέον ένα ατελείωτο φρούριο, καθώς οι αρχές έχουν επιβάλει ένα ακραίο lockdown ενώ μάλιστα πολίτες δέχονται επίθεση με δαγκάνα από ανθρώπους που φορούν προστατευτικές στολές, επειδή βγαίνουν από το σπίτι τους.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα, λοιπόν και γιατί βλέπουμε τόσο ακραία μέτρα;

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μίλησε στο onlarissa.gr και εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη του βλέπουμε όλες αυτές τις σκηνές.

«Εγώ δεν φαντάζομαι σενάρια συνωμοσίας. Θα σας παραθέσω μερικούς λόγους που κατά την εκτίμησή μου γίνονται στην Σανγκάη όλα αυτά.

Οι λόγοι του lockdown

Πρώτος λόγος

Πρώτον οι Κινέζοι ξεκίνησαν με την λογική του covid zero, δηλαδή να μην έχουν κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Η Κίνα για πάρα πολύ καιρό δεν είχε μολύνσεις. Βρεθήκαν λοιπόν με μια συνταγή που είχαν και δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Δηλαδή ξαφνικά με την Όμικρον έχουν πολλά κρούσματα χωρίς όμως να έχουν εισαγωγές και νοσηλείες, καθώς η Όμικρον είναι ένας πολύ μεταδοτικός ιός. Οπότε έχουν το σενάριο τους και δύσκολα ξεφεύγουν από αυτό. Κάπως έτσι είναι όμως και γενικά η νοοτροπία των Κινέζων. Οπότε η πολιτική τους απέτυχε και ήταν λογικό να αποτύχει με μια μετάλλαξη πολύ μεταδοτική.

Δεύτερος λόγος

Δεύτερον έχουν ένα εμβόλιο, το κινεζικό, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί όλοι αλλά δεν ξέρουμε πόσο δραστικό είναι.

Τρίτος λόγος

Τρίτον έχουν πολύ κόσμο σε μεγάλη ηλικία, από 80 ετών και άνω, ανεμβολίαστους. Και επειδή η Κίνα έχει πολύ πληθυσμό, με πυκνοκατοικημένες περιοχές, πιθανότατα να ανησυχούν ότι θα νοσήσουν πολλοί μεγάλοι σε ηλικία και θα μπλοκάρουν τα νοσοκομεία τους.

Θεωρώ ότι ο πρώτος λόγος της λογικής που έχουν, δηλαδή του covid zero είναι ο πιο σημαντικός που συμβαίνουν όλα αυτά στην Σανγκάη. Βλέπουμε και εδώ στην Ελλάδα ότι η «Όμικρον» είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εύκολα κολλάει ο ένας τον άλλον, οπότε η πολιτική τους να μην υπάρχουν καθόλου μολύνσεις απέτυχε. Και επειδή είναι ένας λαός κολλημένος γενικά και δύσκολα ξεκολλάει από τακτικές που υιοθέτει, εκεί έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, ενώ εδώ στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική έχουμε αποφασίσει ότι θα ζήσουμε τον κορωνοϊό.
Οπότε φυσικά και δεν υιοθετώ τίποτα από όλα αυτά για νέες μεταλλάξεις και νέους ιούς.

Σας είπα ότι για μένα οι λόγοι είναι το σενάριο της εκρίζωσης που δεν δούλεψε, το εμβόλιό τους που είναι αμφίβολο και ότι πολύ κόσμος πάνω από 80 ετών είναι ανεμβολίαστος».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share