Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Πνιγμένη» στον φόβο και την παράνοια η Σανγκάη: Με δαγκάνες αρπάζουν και χτυπούν πολίτες - Αδιανόητα βίντεο από το σκληρό lockdown

Ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα

15 Απριλίου 2022 11:02
«Πνιγμένη» στον φόβο και την παράνοια η Σανγκάη: Με δαγκάνες αρπάζουν και χτυπούν πολίτες - Αδιανόητα βίντεο από το σκληρό lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλο και πληθαίνουν τα βίντεο από τη Σανγκάη που αποτυπώνουν με τον πιο τρομακτικό τρόπο την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης λόγω του αυστηρού lockdown που έχουν επιβάλλει οι αρχές.

Ένα απ’ αυτά δείχνει πολίτη να δέχεται επίθεση με δαγκάνα από ανθρώπους που φορούν προστατευτικές στολές, επειδή βγήκε από το σπίτι του.

Κορωνοϊός: Που παραμένει υποχρεωτική η μάσκα - «Παράθυρο» για διαγραφή προστίμου στους 60+ (video)

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και προκαλούν πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα. Πολλοί ανησυχούν ότι ίσως «ξέφυγε» κάποιο νέο στέλεχος ιού.

Σε ένα περιστατικό που μεταδόθηκε απευθείας στην κινεζική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat φαίνονται περίπου 30 άνθρωποι που φορούν προστατευτικές στολές με τη λέξη «αστυνομία» στην πλάτη τους να συγκρούονται με άλλους ανθρώπους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον έναν.

Την ίδια στιγμή αρκετά κτήρια μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας. Ο όμιλος Zhangjiang, στον οποίο ανήκει ένα συγκρότημα κτιρίων, ανακοίνωσε ότι οι αρχές μετέτρεψαν πέντε από τα άδεια κτίριά του σε εγκαταστάσεις καραντίνας και τον ενημέρωσαν ότι το ίδιο θα γίνει και με ακόμη εννέα.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι μετέφερε 39 ενοικιαστές σε δωμάτια σε άλλο σημείο του συγκροτήματος κατοικιών και τους προσέφερε αποζημίωση.

«Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, όταν η εταιρεία μας οργάνωσε την ανέγερση του φράκτη απομόνωσης, κάποιοι ένοικοι εμπόδισαν την κατασκευή του», επεσήμανε ο όμιλος, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Οι αρχές της πόλης έχουν αρχίσει να μετατρέπουν σχολεία, νεόκτιστα κτίρια κατοικιών, όπως και εκθεσιακά κέντρα σε κέντρα καραντίνας και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 160.000 κλίνες σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία εκστρατείας.

Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν covid-19.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share