Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πόλεμος Ουκρανία: Η Παγκόσμια Τράπεζα δηλώνει ότι ετοιμάζει πακέτο βοήθειας ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων προς το Κίεβο

Tο πακέτο κατέστη δυνατό ύστερα από τη χθεσινή έγκριση βοήθειας ύψους 1 δισεκ. δολαρίων της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA)

12 Απριλίου 2022 16:58
Πόλεμος Ουκρανία: Η Παγκόσμια Τράπεζα δηλώνει ότι ετοιμάζει πακέτο βοήθειας ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων προς το Κίεβο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Παγκόσμια Τράπεζα ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων για τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής 1 δισεκ. δολαρίων από το ταμείο της αναπτυξιακής τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας.

Ο Μάλπας, μιλώντας στη Βαρσοβία, δήλωσε ότι το πακέτο κατέστη δυνατό ύστερα από τη χθεσινή έγκριση βοήθειας ύψους 1 δισεκ. δολαρίων της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA) καθώς και πληρωμής ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη γειτονική Μολδαβία.

Πόλεμος Ουκρανία: Η Παγκόσμια Τράπεζα δηλώνει ότι ετοιμάζει πακέτο βοήθειας ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων προς το Κίεβο

Ο Μάλπας δήλωσε ότι η στήριξη της τράπεζας βοηθά την Ουκρανία να παράσχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες, όπως την καταβολή μισθών στο προσωπικό των νοσοκομείων και συντάξεων καθώς και για κοινωνικά προγράμματα. Η βοήθεια έρχεται να προστεθεί στα 923 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο Telegram και φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει το CNN αποτυπώνουν μια μεγάλη ρωσική φάλαγγα να κατευθύνεται στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου η Μόσχα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επικεντρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι νεκροί βρέθηκαν σε υπόγειο κτιρίου έξω από το Κίεβο

Οι θηριωδίες κατά αμάχων δεν έχουν τέλος στην Ουκρανία, με τις πρόσφατες εικόνες από τη Μπούτσα και το Κραματόρσκ να έχουν προκαλέσει θλίψη και οργή. Παράλληλα, συγκλονιστικό βίντεο αποθανατίζει τη στιγμή που γιατροί αφαιρούν σφαίρα από την καρδιά στρατιώτη και συνεχίζει να χτυπά

Άλλο ένα επεισόδιο με θύματα άμαχους πολίτες καταγράφηκε στην πόλη Μπρόβαρι, στα ανατολικά της περιφέρειας του Κιέβου, καθώς οι Ουκρανοί εισαγγελείς ανακοίονωσαν την Τρίτη τον εντοπισμό έξι νεκρών στο υπόγειο ενός κτιρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση, οι εισαγγελείς ανέφεραν πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ το βίντεο που κυκλοφόρησε, παρουσιάζει εικόνες φρίκης...

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share