Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα προς το Ντονμπάς - 186 νεκρά παιδιά από το ξεκίνημα του πολέμου!

Η περιοχή στην οποία επικεντρώνει πλέον τις δυνάμεις της η Ρωσία

12 Απριλίου 2022 12:16
Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην Ουκρανία: Μεγάλη ρωσική φάλαγγα προς το Ντονμπάς - 186 νεκρά παιδιά από το ξεκίνημα του πολέμου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στο Telegram και φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει το CNN αποτυπώνουν μια μεγάλη ρωσική φάλαγγα να κατευθύνεται στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου η Μόσχα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επικεντρώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες-σοκ στην Μαριούπολη για χρήση χημικών όπλων (video)

Σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων είναι εν κινήσει κοντά στο Ματφέεφ Κουργκάν, έναν οικισμό στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας.

Η φάλαγγα έχει κατεύθυνση προς τα βορειοδυτικά, προς την περιοχή του Ντονμπάς. Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας «έχει ήδη ξεκινήσει», προειδοποιώντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στην εθνική τηλεόραση, ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε: «Κατά την άποψή μου, αυτή η μεγάλη επίθεση (σ.σ. στα ανατολικά) έχει ήδη ξεκινήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η 24η Φεβρουαρίου, όταν άρχισαν οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις και είπαμε: «Ο πόλεμος άρχισε». Η μεγάλη επίθεση de facto έχει ήδη ξεκινήσει».

Ουκρανοί και Δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν μια αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς μετά από σημαντικές αποτυχίες για τη Μόσχα στην προσπάθεια κατάληψης του Κιέβου.

«Ναι, δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλες μάχες που συζητούνται τόσο πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αλλά σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Ντενισένκο.

Οι απειλές Καντίροφ

Μπορεί οι ρωσικές δυνάμεις να έχουν αποσυρθεί από το Κίεβο, αλλά ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης των Τσετσένων μαχητών, υπογράμμισε χθες ότι αυτό είναι κάτι πρόσκαιρο. Νωρίς τη Δευτέρα ο Καντίροφ είπε ότι θα υπάρξει επίθεση των ρωσικών δυνάμεων όχι μόνο στο πολιορκημένο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλά και στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

«Θα απελευθερώσουμε σε πρώτη φάση το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ και στη συνέχεια θα καταλάβουμε το Κίεβο και όλες τις άλλες πόλεις», τόνισε ο Τσετσένος ηγέτης. «Σας διαβεβαιώνω: δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω», δήλωσε ο Καντίροφ.

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει το υπουργείο τις προβλέψεις του.

Ουκρανία: Τουλάχιστον 186 νεκρά παιδιά μετά από τη ρωσική εισβολή

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, 186 παιδιά έχουν σκοτωθεί και άλλα 344 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας. Μάλιστα, οι ουκρανικές Αρχές έχουν δώσει και ένα σχετικό χάρτη στη δημοσιότητα.

«Μετά από κάθε θάνατο ενός παιδιού – μητέρας, πατέρα, οικογένειας, οι ζωές αλλάζουν για πάντα. Καμία δολοφονία που διαπράχθηκε από Ρώσο στρατιώτη και διοικητή υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να ξεχαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή της η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share