Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέγα «άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Πούτιν!

Ξεκάθαρη απόσταση πήρε ο Μακρόν από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου

27 Μαρτίου 2022 18:23
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέγα «άδειασμα» Μακρόν σε Μπάιντεν για τις προκλητικές δηλώσεις κατά Πούτιν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε. Κράτησε ξεκάθαρη απόσταση από τις δηλώσεις του Μπάιντεν, ο οποίος αποκάλεσε χασάπη τον Ρώσο ηγέτη.

Να σας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο και τη νέα... χοντρή γκάφα Μπάιντεν - «Άλλαξε» το όνομα της Μαριούπολης! (video)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 3, ο Εμανουέλ Μακρόν διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του από τον Τζο Μπάιντεν, σε ό,τι αφορά τις λεκτικές επιθέσεις προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

εμανουελ-μακρον

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε σαφές πως είναι αντίθετος με τη χρησιμοποίηση λέξεων όπως «χασάπης» και «εγκληματίας πολέμου», που χρησιμοποίησε τα προηγούμενα 24ωρα ο Αμερικανός ομόλογός του. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του AFP, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως «είμαι αντίθετος με τη λεκτική κλιμάκωση με τη Μόσχα. Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις».

Μετά από το μέγα άδειασμα του Μακρόν ο Μπλίνκεν έτρεχε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τον Μπάιντεν

Η επιθετική ρητορική του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εναντίον του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίστηκε για ένα ακόμα 24ωρο, βάζοντας «φωτιά» στη διεθνή γεωπολιτική «σκακιέρα».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσει ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να είναι πλέον ηγέτης της χώρας του. «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», τόνισε ο Μπάιντεν στο τέλος ομιλίας στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τέτοια αναφορά και αντικατοπτρίζει μια σημαντική αλλαγή στην αμερικανική προσέγγιση στη Μόσχα, σημείωσε το CNN ενώ μόλις μερικές ώρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, έσπευσε να μαζέψει τα «ασυμμάζευτα» του Τζο Μπάιντεν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια στρατηγική για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Νομίζω πως ο πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος, εξήγησε χθες βράδυ, πολύ απλά, πως δεν μπορεί να επιτραπεί στον πρόεδρο Πούτιν να διεξάγει πόλεμο ή να εμπλακεί σε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ. «Όπως ξέρετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε κατ’ επανάληψη, δεν έχουμε μια στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία — ή οπουδήποτε αλλού ως προς αυτό».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share