Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα... χοντρή γκάφα Μπάιντεν - «Άλλαξε» το όνομα της Μαριούπολης! (video)

Δυσκολεύτηκε να προφέρει το όνομα της ουκρανικής πόλης

26 Μαρτίου 2022 21:40
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα... χοντρή γκάφα Μπάιντεν - «Άλλαξε» το όνομα της Μαριούπολης! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ομιλία του στη Βαρσοβία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δυσκολεύτηκε να προφέρει σωστά το όνομα της Μαριούπολης. Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του πρόφερε την Μαριούπολη ως Μητρόπολη, γεγονός που σχολιάστηκε αμέσως από τα ρωσικά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Ο ελιγμός της Μόσχα και η ερμηνεία του - Τι κρύβεται πίσω από την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την εισβολή σε «β' φάση» (Video)

«Ο Μπάιντεν ξαναβαφτίζει τη Μαριούπολη», είναι ο τίτλος του άρθρου στο ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο σχολιάζει ότι «χρειάστηκαν αρκετές προσπάθειες στον ηγέτη των Αμερικανών για να προφέρει σωστά το όνομα της πόλης».

«Τουλάχιστον ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στις πόλεις της κεντρικής Ουκρανίας. Αλλά όχι στην Μητρόπολη… συγγνώμη. Όχι στη Μαριούπολη», είπε.

Ολομέτωπη επίθεση Μπάιντεν κατά Ρωσίας: «Ο Πούτιν είναι χασάπης – Δεν είμαι σίγουρος ότι η Μόσχα...»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη «απελευθέρωση» της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει», απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της.

Η συζήτηση με τον Πολωνό πρόεδρο

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, στη συζήτηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν, τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού. Όπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams. Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία», δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share