Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Anonymous: Κυκλοφορούν 35.000 αρχεία με κρυφές συμφωνίες των Ρώσων

Ισχυρίζονται ότι έχουν προβεί στο χακάρισμα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

24 Μαρτίου 2022 13:58
Anonymous: Κυκλοφορούν 35.000 αρχεία με κρυφές συμφωνίες των Ρώσων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα των Anonymous έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά του Πούτιν από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπλόκο» της Τουρκίας στον ρωσικό στόλο - Δε θα περνούν πολεμικά πλοία του Πούτιν από τα Στενά του Βοσπόρου

H Tουρκία απέρριψε την περαιτέρω πρόσβαση στα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων ρωσικών πολεμικών πλοίων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, επικαλούμενο συνέντευξη που έδωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό Habertürk.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία έχει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα με την Μεσόγειο. Ενώ τα εμπορικά πλοία μπορούν να περάσουν ελεύθερα τα Στενά, τα πολεμικά πλοία υπόκεινται σε συγκεκριμένους περιορισμούς.

Η Μόσχα είχε υποβάλλει αιτήματα για τη διέλευση πλοίων

Η Μόσχα είχε υποβάλει αιτήματα για τη διέλευση πλοίων, τα οποία απέσυρε μετά από παράκληση της τουρκικής πλευράς, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου στη συνέντευξή του στο Habertürk. Η Ρωσία είχε αιτηθεί τη διέλευση μερικών πλοίων της, τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Σόνερ Καγκαπτέι, από το Washington Institute, δήλωσε στο dpa ότι οι περιορισμοί δεν πρέπει να είναι μειονέκτημα για τη Ρωσία αυτή την στιγμή καθώς ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει στη Μαύρη Θάλασσα όλα τα πλοία που χρειάζεται.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share