Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες (video)

«Ο εχθρός συνεχίζει να βάλλει εναντίον της πρωτεύουσας»

23 Μαρτίου 2022 20:23
Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα Τετάρτη (23/3), όταν βλήματα έπληξαν τον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, σε μια συνοικία στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κιέβου.

«Ο εχθρός συνεχίζει να βάλλει εναντίον της πρωτεύουσας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Βιτάλι Κλίτσκο. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

Σας θυμίζουμε επίσης γιατί είναι πόλη «κλειδί» για τη Ρωσία η Μαριούπολη - Οι τέσσερις βασικοί λόγοι (photo)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οχυρώνεται η Οδησσός

Τις προσπάθειες να οχυρώσουν την πόλη τους, που δέχεται επίθεση από τον ρωσικό στόλο, συνεχίζουν οι κάτοικοι της Οδησσού. Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της Οδησσού και των γύρω περιοχών είναι αποφασισμένοι για να μην αφήσουν τις ρωσικές δυνάμεις να πατήσουν το πόδι τους σε ουκρανικά εδάφη.

«Κρανίου τόπος»: Συγκλονιστικό βίντεο με τις καταστροφές στην Μαριούπολη

Εναέρια πλάνα δείχνουν εκτεταμένες καταστροφές στην πολιορκημένη πόλη Μαριούπολη, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατοίκων. Το Verkhovna Rada, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, μοιράστηκε το βίντεο, επαναλαμβάνοντας εκκλήσεις για ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων.

«Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εξαφανίζουν τη Μαριούπολη», δήλωσε η ουκρανική Βουλή. «Οι άνθρωποι παραμένουν υπό πολιορκία χωρίς νερό, τρόφιμα και φάρμακα. Απαιτούμε τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη Μαριούπολη! Σταματήστε τη γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού!»

Σε μια ομιλία που μεταδόθηκε μέσω βίντεο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι περισσότεροι από 7.000 κάτοικοι της Μαριούπολης διασώθηκαν την Τρίτη, «παρά όλες τις δυσκολίες».

Ο Ζελένσκι εξήγησε ότι οι επανειλημμένες προσπάθειες οργάνωσης ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους κατοίκους της Μαριούπολης έχουν διακοπεί από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα. Από την Τρίτη, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη.

Η Μόσχα παραδέχεται ότι θέλει πάση θυσία τη Μαριούπολη

Η Ρωσία δήλωσε με ασυνήθιστα σαφείς όρους γιατί ένας από τους σημαντικούς πολεμικούς της στόχους είναι η κατάληψη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία.

Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τα εδάφη υπό τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον. Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία. Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share