Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλμπερτ Μπουρλά: Αδιανόητη η αύξηση στον μισθό του CEO της Pfizer!

Ούτε 25 εκατομμύρια δολάρια η αύξηση που πήρε μέσα στο 2021...

21 Μαρτίου 2022 11:51
Αλμπερτ Μπουρλά: Αδιανόητη η αύξηση στον μισθό του CEO της Pfizer!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εταιρεία της Pfizer ειπώθηκε από τα στόματα όλων των ανθρώπων τα τελευταία δυο χρόνια, όσο ποτέ άλλοτε, έγινε γνωστή παγκοσμίως και δισεκατομμύρια κόσμος έλαβε τις δόσεις του εμβολίου από την συγκεκριμένη εταιρεία φαρμακοβιομηχανίας.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει πρόσφατα ο ίδιος για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί πως κατά 15% αυξημένο είναι το ποσό που έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά για το 2021. Ο CEO της χρονιάς έλαβε μέσα στη χρονιά συνολικές απολαβές ύψους 24,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

αλμπερτ-μπουρλα

Συνολικές απολαβές ύψους 24,3 εκατ. δολαρίων έλαβε για το 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, ποσό αυξημένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν με την επιτυχή κυκλοφορία του εμβολίου της για την Covid. Μάλιστα, ο Αλμπερτ Μπουρλά έλαβε ένα χρηματικό μπόνους 8 εκατομμυρίων δολαρίων πέραν του μισθού του 1,69 εκατομμυρίων δολαρίων. Έλαβε επίσης μετοχές και δικαιώματα συνολικού ύψους 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και 1,38 εκατομμύρια δολάρια σε άλλη αποζημίωση.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Μπουρλά κατέχει σχεδόν 597.000 μετοχές της Pfizer, η αξία των οποίων, με την τιμή κλεισίματος της περασμένης Πέμπτης, ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια. Έλαβε επίσης περισσότερα από 336.000 δολάρια για την ασφάλεια του σπιτιού και περισσότερα από 60.000 δολάρια για αεροπορικά ταξίδια. Ο συνολικός μισθός του είναι 262 φορές υψηλότερος από τη μέση αποζημίωση για έναν κανονικό υπάλληλο στην Pfizer.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε σε CEO της χρονιάς

Η Pfizer έκλεισε με κέρδη σχεδόν 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, διπλάσια από το προηγούμενο έτος, καθώς το εμβόλιο της εταιρείας κατά της Covid έγινε το πιο ευρέως χορηγούμενο εμβόλιο στις ΗΠΑ και τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πωλήσεις από το εμβόλιο Covid της Pfizer ανήλθαν συνολικά σε 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, αποτελώντας περίπου το 45% των ετήσιων εσόδων της, ύψους 81,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Pfizer προβλέπει άλλα 32 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εμβολίων φέτος.

αλμπερτ-μπουρλα

Υπενθυμίζεται ότι το CNN Business ανακήρυξε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της χρονιάς. Το CNN Business εξέτασε πολλούς άλλους σημαντικούς CEO για τη φετινή διάκριση, όπως τον Τζιμ Φάρλεϊ της Ford, τον Μάρβιν Έλισον της Lowe’s, τον Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman Sach, και βέβαια το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το Time, Ιλον Μασκ της Tesla /SpaceX.

«Αλλά ο Μπουρλά ήταν η επιλογή μας για όλα όσα έκανε η Pfizer σε μια χρονιά όπου τα εμβόλια Covid έγιναν κυρίαρχα (το εμβόλιο ονομάστηκε λέξη της χρονιάς από τη Merriam-Webster) και βοήθησε στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Αμερικής — και του κόσμου για αυτό το θέμα» γράφει το CNN Business. «Η Pfizer έκανε πολύ καλό [για] την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ περήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share