Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δήλωση «βόμβα» από Μπουρλά για την τέταρτη δόση του εμβολίου

«Κεραυνός εν αιθρία» από τον CEO της Pfizer

14 Μαρτίου 2022 12:47
Κορωνοϊός: Δήλωση «βόμβα» από Μπουρλά για την τέταρτη δόση του εμβολίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δήλωση του Άλμπερτ Μπουρλά για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για το εάν χρειάζεται να γίνει τέταρτη δόση αναμένεται να προκαλέσει έντονη συζήτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε ότι η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε ο Μπουρλά μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Η Pfizer και άλλες φαρμακευτικές δουλεύουν πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού, πρόσθεσε, σύμφωνα με το moneyreview. «Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο», πρόσθεσε.

φαιζερ-χαπια

Κορωνοϊός: Οι δύο λόγοι που αυξάνονται τα κρούσματα – Αποκαλυπτική εκτίμηση Μαγιορκίνη

Στους λόγους για τους οποίους αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο βασικοί λόγοι είναι η χαλάρωση των μέτρων και η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Κορωνοϊός: Οριακά κάτω από 12.000 τα κρούσματα - Που εντοπίστηκαν και ποιος ο τραγικός υπολογισμός της ημέρας (13/3)

Σύμφωνα με τον καθηγητή «περνάμε στην πρώτη περίοδο αύξησης διασποράς μετά την αποκλιμάκωση του κύματος της Όμικρον» και το θέμα είναι πόσο θα επηρεαστούν τα συστήματα υγείας.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Αναλυτικά όσα έγραψε στο Facebook:

«Η επιβράδυνση στη συρρίκνωση στην επιδημία της Omicron φαίνεται ότι περνάει σε ήπιες αυξήσεις σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο με 9% αύξηση μεσοσταθμικά στον αριθμό των διαγνώσεων. Οι 22 από τις 37 χώρες δείχνουν πλέον αύξηση της διασποράς. Οι αιτίες είναι βασικά 2, η λογική χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (την οποία και θεωρώ πρέπει να επιδιώκουμε ώστε να υπάρχει μία επάνοδος στην κανονικότητα) και η σταδιακή επικράτηση της Όμικρον 2 (η οποία φαίνεται να έχει μικρό πλεονέκτημα έναντι τις Όμικρον 1).

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών συνεχίζεται με 30 από τις 37 χώρες να δείχνουν μείωση των καταγεγραμμένων θανάτων.

Πρόκειται για πολύ σημαντική περίοδο καθότι φαίνεται ότι περνάμε στην πρώτη περίοδο αύξησης διασποράς μετά την αποκλιμάκωση του κύματος της Όμικρον. Το βασικό σενάριο προβλέπει μία ταλάντωση (αυξομείωση) των διαγνώσεων γύρω από μία μέση τιμή, η οποία σε βάθος χρόνου θα βαίνει μειούμενη. Αν όντως επιβεβαιωθεί, τότε το μεγάλο ερωτηματικό είναι πόσο αυτή η ταλάντωση θα επηρεάζει τα συστήματα υγείας.

Σίγουρα το ποσοστό των εμβολιασμένων στους άνω των 60 θα είναι ο βασικό παράγοντας αυτής της πίεσης, ο οποίος και προβλέπει ότι σε χώρες που πέτυχαν σχεδόν καθολικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες, τα συστήματα υγείας θα έχουν πολύ μικρότερη πίεση. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να παρακολουθούμε από κοντά με ενδιαφέρον τις εξελίξεις εντός των επόμενων εβδομάδων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share