Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σπαρακτικές εικόνες - Η Ρωσία έριξε υπερηχητικούς πυραύλους για πρώτη φορά

Δεν έχουν τελειωμό οι εχθροπραξίες

19 Μαρτίου 2022 10:56
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σπαρακτικές εικόνες - Η Ρωσία έριξε υπερηχητικούς πυραύλους για πρώτη φορά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι χρησιμοποιήθηκαν υπερηχητικοί πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal (το προσωνύμιό τους σημαίνει «εγχειρίδιο», ή «στιλέτο») προκειμένου να καταστραφεί υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία.

Ανέφερε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ουκρανία υπερηχητικούς πυραύλους

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Μόσχα.

Η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι είναι αδύνατο να επαληθεύσει τις ανακοινώσεις αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

BBC: Δημόσιοι υπάλληλοι αποθέωσαν τον Πούτιν στη φιέστα για την Κριμαία – «Μας πίεσαν να έρθουμε»

Νέες διαστάσεις φέρεται να λαμβάνει η ομιλία που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε στάδιο της Μόσχας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, καθώς μετά την ξαφνική διακοπή των δηλώσεων που έκανε για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ζωντανή μετάδοση, το BBC αναφέρει ότι δόθηκε εντολή να γεμίσει το στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος του bbc.com Will Vernon αναφέρει πως μίλησε με δεκάδες που βρέθηκαν στην ουρά για να μπουν στο στάδιο και του είπαν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι πιέστηκαν από τους εργοδότες τους να βρεθούν στην ομιλία του Πούτιν.

Ένας άνδρας που εργάζεται στο μετρό της Μόσχας, φέρεται να είπε στο BBC ότι αυτός και άλλοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση.

«Θα είμαι εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο», είπε ο συγκεκριμένος υπάλληλος του μετρό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share