Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μυστήριο με τον Πούτιν: Διεκόπη ξαφνικά η ομιλία του «Τσάρου» μέσα σε κατάμεστο στάδιο στη Μόσχα (video)

Τι συνέβη;

18 Μαρτίου 2022 17:25
Πόλεμος στην Ουκρανία - Μυστήριο με τον Πούτιν: Διεκόπη ξαφνικά η ομιλία του «Τσάρου» μέσα σε κατάμεστο στάδιο στη Μόσχα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ξαφνική διακοπή της τηλεοπτική σύνδεσης την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλούσε στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας την Παρασκευή 18 Μαρτίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσε απορία σε όλον τον κόσμο.

Ρωσία: Νεκρή μέσα σε βαλίτσα βρέθηκε 23χρονη – Είχε αποκαλέσει «ψυχοπαθή» τον Πούτιν (photos)

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η ρωσική εισβολή στη γειτονική Ουκρανία προκλήθηκε εξαιτίας της «γενοκτονίας των ρωσόφωνων πληθυσμών στο Ντονμπάς» και χαιρέτισε την «ειδική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί το Κρεμλίνο.

Ωστόσο, η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο δείχνοντας αντ' αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση. Ένας θεατής δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τελειώσει την ομιλία του και είχε αποχωρήσει από τη σκηνή.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 23η ημέρα, στη Μόσχα φαίνεται πως έχει διοργανωθεί συγκέντρωση και συναυλία υπέρ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την όγδοη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας στη χώρα.

Τι δήλωσε ο Πούτιν

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια και πώς να το κάνουμε. Σίγουρα θα εφαρμόσουμε όλα τα σχέδιά μας» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν στο Ντονμπάς δεν συμφωνούσαν με το ουκρανικό πραξικόπημα. Οργανώθηκαν αμέσως εναντίον τους (σ.σ από την Ουκρανία) πολλές τιμωρητικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αμέσως βυθίστηκαν σε αποκλεισμό, υποβλήθηκαν σε συστηματικό βομβαρδισμό από γη και αέρα. Αυτό αποκαλείται γενοκτονία. Ο σκοπός της “επιχείρησης” είναι να σώσει τους ανθρώπους».

«Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό»

Στο στάδιο Λουζνίκι της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο της χώρας που φιλοξένησε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Πούτιν οι οποίοι δήλωσαν , με αυτό τον τρόπο, την υποστήριξή τους στην εισβολή της Ουκρανίας.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης, που ονομάζεται «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό» δεν είναι καθόλου τυχαία αφού, η 18η Μαρτίου του 2014 υπήρξε η ημέρα που το Κρεμλίνο ανακοίνωσε και επίσημα την προσάρτηση της Κριμαίας στη ρωσική ομοσπονδία.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, επισημαίνεται από διάφορους λογαριασμούς ότι το συγκεντρωμένο πλήθος αποτελείται από ανθρώπους που έχουν λάβει πληρωμή για να παραστούν στο στάδιο.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου - που συγκεντρώνεται στο στάδιο Λουζνίκι - πληρώνεται. Αυτή η αγγελία προσφέρει 300 RUB. Έχω δει αναφορές πληρωμών έως και 1.400 RUB. Προφανώς τα περισσότερα ανώτερα στελέχη του Κρεμλίνου δεν θα παρευρεθούν για το κατόρθωμα της τρομοκρατικής επίθεσης», αναφέρει ένας από τους χρήστες του Twitter. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο Λουζνίκι αναμένεται να παραστούν περίπου 100.000 θεατές, καθώς και άλλοι 400.000 απέξω. Στο συγκεντρωμένο πλήθος απευθύνεται, αυτή την ώρα, από σκηνής, ο ίδιος ο Πούτιν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share