Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Από τον παράδεισο στην κόλαση: 22 μέρες μαχών μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο!

Το βίντεο που παρουσίασε ο Ουκρανός πρόεδρος στο αμερικανικό Κογκρέσο

17 Μαρτίου 2022 19:59
Πόλεμος στην Ουκρανία - Από τον παράδεισο στην κόλαση: 22 μέρες μαχών μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε, την Τετάρτη (16/3), μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Δείτε επίσης: Χαμός με fake βίντεο του Ζελένσκι να παραδίδεται στον Πούτιν (video)

Ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε μέσω βιντεοκλήσης και επανέλαβε το πάγιο αίτημά του να επιβληθεί από το ΝΑΤΟ ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από τη Ρωσία. Ο Ζελένσκι παρουσίασε ένα βίντεο με εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Η Ρωσία δεν σταματά να βομβαρδίζει αμάχους, χτυπώντας μεταξύ άλλων σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια.

Στο βίντεο που παρουσίασε ο ουκρανός πρόεδρος στο αμερικανικό Κογκρέσο υπάρχουν εικόνες από το πριν και το μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Προσοχή, το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

«Έσφαξε» τους Γερμανούς ο Ζελένσκι μιλώντας τους στη Βουλή: «Βοηθάτε μόνο όταν επηρεάζεται η οικονομία σας...»

«Η βοήθεια και κάποιες κυρώσεις ήρθαν πολύ αργά για να σταματήσει ο πόλεμος», ανέφερε σε επικριτικό τόνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στη γερμανική Βουλή.

Υπό παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων στη Budestag που είχαν σηκωθεί όρθιοι, ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές και τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, να συνδράμουν ώστε να σταματήσει ο πόλεμος. «Παροτρύνω τον καγκελάριο Σολτς να δώσει στη Γερμανία τον ηγετικό ρόλο που έχει προκειμένου να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Αυτή τη στιγμή καταστρέφεται ένας λαός στην Ευρώπη», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως «υπάρχει ένα τείχος στη μέση της Ευρώπης, μεταξύ της ελευθερίας και της ανελευθερίας».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκής Ενωση, ενώ επεσήμανε πως οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε «ποτέ ξανά» (σ.σ. φράση που παραπέμπει στο Ολοκαύτωμα), αλλά -όπως είπε- «βλέπουμε ότι αυτά τα λόγια είναι άχρηστα».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share