Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Πανικός στη Ρωσία: Ουρές στα super market για ένα πακέτο ζάχαρη (video)

Άδειασαν τα ράφια

16 Μαρτίου 2022 17:39
Πανικός στη Ρωσία: Ουρές στα super market για ένα πακέτο ζάχαρη (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται οι άνθρωποι στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων που τους έχει επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία. Ήδη τα πρώτα σημάδια σε ελλείψεις αγαθών έχουν κάνει την εμφάνιση τους.

Τα ράφια στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, είναι άδεια. Ο κόσμος δεν ψωνίζει επειδή δεν υπάρχουν πλέον αρκετά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Οι άνθρωποι περιμένουν σε μεγάλες ουρές και όταν κάποιο προϊόν ανέβει στο ράφι, ορμάνε, ποιος θα το αρπάξει πρώτος να το αγοράσει. Μέχρι στιγμής στα σούπερ μάρκετ στη Μόσχα και στα περίχωρα, δεν υπάρχει αλάτι, ζάχαρη, ζυμαρικά.

Υπάρχει μόνο ρύζι, αλλά πόσο ρύζι να αγοράσει κάποιος. Μια πελάτισσα που βρέθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ είπε ότι «άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό επειδή τρομάζουν από τα άδεια ράφια εν μέσω μιας δυνητικά σοβαρής οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τις κυρώσεις.»

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι είδαν ξαφνικά ένα καρότσι με ζάχαρη και έτρεξαν προς το μέρος του. Επιτέθηκαν σε αυτό το καρότσι, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον επιθετικά. Άρπαζαν όσο το δυνατόν περισσότερο για τον εαυτό τους, χωρίς να αφήνουν ζάχαρη για τους άλλους. Ήθελα να μοιραστώ τη φρίκη του γεγονότος. Πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι»

Οι αρχές από την άλλη βλέπουν καθημερινά την ανησυχητική κατάσταση να γιγαντώνεται και παροτρύνουν τους πολίτες να μην αγοράζουν με πανικό και να μην αποθηκεύουν τρόφιμα. «Σας βεβαιώνουμε πως οι προμήθειες που έχει η χώρα μας θα αντέξουν» λένε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share