Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαθήματα ανθρωπιάς σε σχολείο - Συγκινητικό βίντεο με τη συγκλονιστική υποδοχή παιδιών προσφύγων

Θα σας γεμίσει με δάκρυα

14 Μαρτίου 2022 17:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαθήματα ανθρωπιάς σε σχολείο - Συγκινητικό βίντεο με τη συγκλονιστική υποδοχή παιδιών προσφύγων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκίνηση προκαλεί το σχολείο στο Pomigliano d'Arco της Νάπολης που υποδέχθηκε με επευφημίες δύο μικρούς Ουκρανούς πρόσφυγες που έφυγαν από τη δίνη του πολέμου στην Ουκρανία και έφτασαν στην πόλη του ιταλικού νότου με σκοπό να ξεκινήσουν μία νέα ζωή.

Παράλληλα, δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την πιανίστρια που αποχαιρετά το βομβαρδισμένο σπίτι της παίζοντας Σοπέν.

Περισσότεροι από 200 μαθητές και δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν στην μπροστινή είσοδο του ινστιτούτου Don Milani για να υποδεχθούν τον δεκάχρονο Dmitri και την οκτάχρονη Victoria.

Το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα καθώς τα παιδιά περνούσαν το κατώφλι του ινστιτούτου. Το συγκεκριμένο σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ οι συγκεντρωμένοι κυμάτιζαν σημαίες της Ουκρανίας.

Ακολούθως τα δύο παιδιά ακολούθησαν τους συνοδούς οι οποίοι θα τους καθοδηγούσαν στην πρώτη τους μέρα στο νέο τους σχολείο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Υπενθυμίζεται πως από 2,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης ενώ όπως όλα δείχνουν ο συγκεκριμένος αριθμός τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share