Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβεβαιώνει τη φονική επίθεση στο Λβιβ

Ελπίδα αισιοδοξίας σε διπλωματικό επίπεδο

13 Μαρτίου 2022 19:48
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα επιβεβαιώνει τη φονική επίθεση στο Λβιβ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στην ουκρανική επικράτεια κατά τη διάρκεια της 18ης ημέρας του πολέμου. Η ανθρωπιστική κρίση στην Μαριούπολη κορυφώνεται καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι περιμένουν εγκλωβισμένοι μέσα στην εμπόλεμη ζώνη χωρίς ρεύμα και επικοινωνίες, ενώ το πόσιμο νερό και τα τρόφιμα είναι ελάχιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν με το σταγονόμετρο από την πόλη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική «αρκούδα» έτοιμη να «κατασπαράξει» Κίεβο και Χάρκοβο! Εικόνες ολικής καταστροφής στη Μαριούπολη - Πυραυλική επίθεση στο Λβιβ (Video)

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση κοντά στην πόλη Λβιβ από την οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, σημειώνοντας ότι χτύπησε μισθοφόρους. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι από την επίθεση εξουδετερώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και «μεγάλες ποσότητες» οπλισμού και υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις επιθέσεις κατά ξένων μισθοφόρων.

Τεράστια η ανησυχία και για το Κίεβο. Η διοίκηση της πόλης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα δύο εβδομάδων με βασικά είδη διατροφής για την περίπτωση που η πόλη αποκλειστεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι πληροφορίες που ξεκίνησαν να διαδίδονται από το βράδυ του Σαββάτου ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να περικυκλώσουν την πόλη και να δημιουργήσουν έναν ασφυκτικό κλοιό, όπως στην Μαριούπολη.

Ωστόσο, σε διπλωματικό επίπεδο υπάρχει μία μικρή ελπίδα αισιοδοξίας καθώς οι δύο πλευρές διατυπώνουν τις πιο αισιόδοξες έως σήμερα εκτιμήσεις της προόδου που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες για τον πόλεμο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share