Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Στην ανακοίνωση του Ουκρανικού Στρατού γίνεται λόγος για «εκτέλεση»!

13 Μαρτίου 2022 15:20
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον θάνατο του 51χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου των New York Times, Μπρεντ Ρενό, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής (13/3) το γραφείο Τύπου του Ουκρανικού Στρατού.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το απόλυτο σοκ με 30 ρουκέτες και 20 νεκρούς από το ρωσικό πλήγμα σε στρατιωτική βάση στο Λβιβ (video)

Την είδηση μετέφερε πρώτο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Sky News και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε και από ελληνικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου ο δημοσιογράφος βρέθηκε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη του Ιρπίν και έπεσε νεκρός, αφού χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά.

Στην ανακοίνωση του Ουκρανικού Στρατού γίνεται λόγος για «εκτέλεση» και μάλιστα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να βγάλουν τη σορό του Αμερικανού δημοσιογράφου από το σημείο της μάχης.

H ανακοίνωση των The New York Times

Η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, ωστόσο τώρα ερευνάται το κατά πόσο όντως ο ρεπόρτερ εργαζόταν για το πασίγνωστο περιοδικό της Νέας Υόρκης.

Με ανακοίνωση οι New York Times αναφέρουν: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του Μπρεντ Ρενό. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης που με το έργο του είχε βοηθήσει τα μέγιστα τους New York Times.

Παρότι έχει προσφέρει στους Times στο παρελθόν, δεν ήταν απεσταλμένος από τους Times στην Ουκρανία. Κάποια μέσα ίσως μετέφεραν πως ήταν δικός μας απεσταλμένος καθώς φορούσε διακριτικό των Times, όμως αυτό του είχε δοθεί για μια δουλειά πριν πολλά χρόνια».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share