Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Παγκόσμια συγκίνηση: Οι Ρώσοι την κατηγόρησαν ως... ηθοποιό - Εκείνη γέννησε στη βομβαρδισμένη Μαριούπολη (photos)

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο

11 Μαρτίου 2022 13:18
Πόλεμος στην Ουκρανία - Παγκόσμια συγκίνηση: Οι Ρώσοι την κατηγόρησαν ως... ηθοποιό - Εκείνη γέννησε στη βομβαρδισμένη Μαριούπολη (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτογραφία της Μαριάνα Ποντγκούρσκαγια, αιμόφυρτη να στέκεται ανάμεσα σε ερείπια του μαιευτηρίου έγινε viral και υπήρξε μία από τις πιο οδυνηρές εικόνες του πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Βαριά άρρωστος ο Πούτιν; - Αποκαλύψεις από τον επικεφαλής της MI6 για την ασθένεια που επηρεάζει τη συμπεριφορά του

Η Μαριάννα όμως, υπέστη ένα ανεκδιήγητο μπούλινγκ στο διαδίκτυο, αφότου η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κινητοποίησε ένα στρατό τρολ εναντίον της- κατηγορώντας την ότι συμμετείχε σε ένα περίτεχνο κόλπο για να προσποιηθεί την επίθεση στο νοσοκομείο.

εγκυοσ-μαριουπολη

Ωστόσο, υπήρξε μια μικρή αναλαμπή χαράς για την Ουκρανή blogger. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Η Όλγα Τοκαρίουκ, ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία βοήθησε στην καταπολέμηση της ρωσικής εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης κατά της blogger, επιβεβαίωσε την είδηση.

εγκυοσ-μαριουπολη

«Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάννας» έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ στις 10, η Μαριάννα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Η εγκυμονούσα γυναίκα φωτογραφήθηκε την Τετάρτη να στέκεται τυλιγμένη με μία κουβέρτα ανάμεσα σε ερείπια μετά από μια καταστροφική ρωσική αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη. Ο φακός την κατέγραψε αιμόφυρτη να κατεβαίνει τις σκάλες από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο κουβαλώντας τα υπάρχοντά της. Το κενό βλέμμα της καθώς κοιτάζει μακριά, έχει γίνει μία από τις φωτογραφίες που θα στοιχειώνουν αυτό τον πόλεμο.

εγκυοσ-μαριουπολη

Όμως, σε μια θρασύτατη προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τη θηριωδία, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι φωτογραφίες ήταν πλαστές. Σε μια σειρά από tweets που έχουν πλέον διαγραφεί, η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο, κατηγόρησε τη γυναίκα πως φορούσε «μέικ απ» και είπε ότι «υποδυόταν» το ρόλο του θύματος.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ναντίν Ντόρις, κατήγγειλε την ανάρτηση ως «fake news» και πλέον έχει αφαιρεθεί από το Twitter. Ωστόσο, η σελίδα της Μαριάννας στο Telegram έχει βομβαρδιστεί από τρολ και το Instagram της είναι γεμάτο από σκληρά σχόλια, λέγοντας αβάσιμα ότι είμαι μέρος μιας ευρείας συνωμοσίας από τη Δύση και την Ουκρανία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share