Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστική ρωσική ανακοίνωση - Παραδέχθηκαν πως χρησιμοποίησαν θερμοβαρικά όπλα

Κυνικοί και επικίνδυνοι...

9 Μαρτίου 2022 21:08
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατριχιαστική ρωσική ανακοίνωση - Παραδέχθηκαν πως χρησιμοποίησαν θερμοβαρικά όπλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια κυνική παραδοχή μεν, που όμως αφορά την πραγματικότητα, προχώρησε η Ρωσία για τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως χρησιμοποιεί το οπλικό σύστημα TOS-1A, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη των θερμοβαρικών πυραύλων.

Συγκεκριμένα το Βρετανικό υπ. Άμυνας σημειώνει: «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί το οπλικό σύστημα TOS-1A στην Ουκρανία, το οποίο αξιοποιεί τη δύναμη των θερμοβαρικών πυραύλων. Αυτό συνδυάζει ένα σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης με θερμοβαρικά βλήματα για τη δημιουργία εμπρηστικών και εκρηκτικών εφέ».

Κατηγορούν τους Ουκρανούς για το Τσερνόμπιλ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι έπληξε τις γραμμές ηλεκτροδότησης και έναν υποσταθμό που τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη προβοκάτσια», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax, τη στιγμή που έχουν πληγεί κι άλλα νοσοκομεία.

Νωρίτερα σήμερα (9/3) η Ουκρανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του σταθμού στη διάρκεια εχθροπραξιών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών.

Ο σταθμός του Τσερνόμπιλ βρίσκεται σε ζώνη αποκλεισμού και περιλαμβάνει ανενεργούς πυρηνικούς αντιδραστήρες και εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share