Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραγικές στιγμές στη Μαριούπολη - Βομβάρδισαν την κεντρική αγορά και παιδιατρικό νοσοκομείο

Τεράστιων διαστάσεων η καταστροφή

9 Μαρτίου 2022 17:50
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τραγικές στιγμές στη Μαριούπολη - Βομβάρδισαν την κεντρική αγορά και παιδιατρικό νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πόλεμος της Ουκρανίας συνεχίζεται και στη Μαριούπολη βιώνουν μια τραγωδία, καθώς ένα νοσοκομείο παίδων στην πόλη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, όπως ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα, τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος μέχρι και για διαρροή από το Τσερνόμπιλ.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία. Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο που κατοικεί στο Κίεβο ανέβασε στα social media ένα βίντεο από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση και στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης.

Η νέα έκκληση Ζελένσκι

Για τη νέα ρωσική επίθεση μίλησε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παρέθεσε και βίντεο από τα συντρίμμια του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι «η κεντρική αγορά της Μαριούπολης χτυπήθηκε απο αέρος. Επίσης σημειώθηκε και χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων σε ένα μαιευτήριο. Άνθρωποι και παιδιά βρίσκονται κάτω από συντρίμμια. Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνένοχος; Αποκλείστε την εναέρια κυκλοφορία. Σταματήστε τις δολοφονίες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share