Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας από το Τσερνόμπιλ λόγω της διακοπής ηλεκτρικού

Οι εργασίες για την επισκευή της σύνδεσης και την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν κατέστησαν δυνατές

9 Μαρτίου 2022 13:49
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας από το Τσερνόμπιλ λόγω της διακοπής ηλεκτρικού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραδιενεργές ουσίες θα μπορούσαν να απελευθερωθούν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας καθώς δεν είναι δυνατή η ψύξη των αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων μετά τη διακοπή της παροχής ενέργειας, δήλωσε την Τετάρτη η κρατική πυρηνική εταιρεία της Ουκρανίας Energoatom.

Πόλεμος Ουκρανία: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας από το Τσερνόμπιλ λόγω της διακοπής ηλεκτρικού

Οι εργασίες για την επισκευή της σύνδεσης και την αποκατάσταση της ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο, το οποίο έχει καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν, επειδή οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε η Energoatom.

Το ΔΝΤ ενέκρινε έκτακτη στήριξη ύψους 1,4 δις δολαρίων για την Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε έκτακτη στήριξη ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς την Ουκρανία για να χρηματοδοτηθούν δαπάνες και θα υποστηριχθεί το ισοζύγιο πληρωμών, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ουκρανίας Κίριλο Σεβτσένκο.

Παράλληλα, δείτε τη δήλωση "κεραυνό" του Ζελένσκι

Η Ουκρανία έχει στραφεί στη χρηματοδότηση από συμμάχους και διεθνείς θεσμούς για να στηρίξει την οικονομία της μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε απέραντα ευγνώμονες προς το ΔΝΤ για την άμεση απάντησή του στο αίτημά μας. Προσδοκούμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σεβτσένκο. «Είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία τώρα που η χώρα περνάει τόσο φριχτούς καιρούς».

Το ΔΝΤ ενέκρινε έκτακτη στήριξη ύψους 1,4 δις δολαρίων για την Ουκρανία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share