Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν διαδρόμους για απομάκρυνση των αμάχων - Θα υπάρξει τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων

Ολοκληρώθηκε ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων

3 Μαρτίου 2022 20:10
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοίγουν διαδρόμους για απομάκρυνση των αμάχων - Θα υπάρξει τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30 της Πέμπτης 3ης Μαρτίου ο β’ γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας στο Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Δείτε επίσης: Απασφάλισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν: 60.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε νεκρού Ρώσου στρατιώτη

Όπως δήλωσε στο Reuters Ουκρανός αξιωματούχος οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας δεν έχουν φέρει, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα εξής:

  • Ότι θα υπάρξει και τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων σύντομα
  • Κοινό άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και μια πιθανή προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων.

Ο διαπραγματευτής τόνισε πάντως ότι το Κίεβο «δεν έλαβε τα αποτελέσματα που υπολόγιζε» κατά τις σημερινές συνομιλίες.

ουκρανία ρωσία διαπραγματεύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Πούτιν θα πληρώσει τις συνέπειες - Σωστή η απόφαση για βοήθεια στην Ουκρανία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Alpha μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τόνισε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πληρώσει τις συνέπειες από τις πράξεις του.

«Δεν το περιμέναμε, μιλάμε για έναν νέο ψυχρό πόλεμο, που κανείς δεν γνωρίζει πως θα τελειώσει. Ο Πούτιν επέλεξε να παραβιάσει το απαραβίαστο των συνόρων και να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής σε μία δημοκρατική χώρα», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η πλειοψηφία του ρωσικού λαού δεν θέλει τον πόλεμο. Συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία».

Δείτε επίσης: «Άκυρο» της Ελλάδας στο ρωσικό φυσικό αέριο - Επισπεύδει την απεξάρτησή της (video)

«Τον πόλεμο δεν τον θέλαμε και τον επέλεξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και θα πληρώσει τις συνέπειες. Δυστυχώς θα τις πληρώσει και ο ρωσικός λαός», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Όσο για τους Έλληνες στην Μαριούπολη, σημείωσε: «Ο πρέσβης έκανε το παν για να προστατεύσει τους Έλληνες της Μαριούπολης, υπήρχε στοιχειώδης επικοινωνία με τους Ρώσους».

Για την αποστολή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ήταν το ηθικά σωστό γιατί δέχεται επίθεση μία ελεύθερη χώρα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πράξαμε το σωστό».

«Δεν πιστεύω στα συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Θεωρώ ότι είναι μία συζήτηση που δεν προσθέτει κάτι. Ό,τι έχουμε να το πούμε, θα το πούμε στη Βουλή», συμπλήρωσε.

Για τη στάση της Τουρκίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Ο αναθεωρητισμός και η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι δημοφιλής. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα το αντιληφθεί πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας». 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share