Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βόμβα» των New York Times - «Η Κίνα ήξερε για την εισβολή!»

Zήτησε από την Ρωσία να μην εισβάλει πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών

2 Μαρτίου 2022 23:38
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βόμβα» των New York Times - «Η Κίνα ήξερε για την εισβολή!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με ανηλεές ρωσικό σφυροκόπημα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα δημοσίευμα – βόμβα των New York Times έρχεται να ταράξει τα νερά αναφορικά με τον ρόλο της Κίνας. Παράλληλα, χάρτες που φέρονται να δείχνουν τον σχεδιασμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, διέρρευσαν στα ουκρανικά ΜΜΕ

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο, ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει τη ρωσική πλευρά στις αρχές Φεβρουαρίου να μην εισβάλει στην Ουκρανία πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!

Οι Times ανέφεραν ότι μια έκθεση των δυτικών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύει ότι ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, πριν εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ στις 4 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο πριν την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Μόσχα και Πεκίνο εξέδωσαν μια ανακοίνωση 5.000 λέξεων στην οποία διακήρυτταν πως η συνεργασία τους είναι «δίχως όρια». Στην ίδια ανακοίνωση κατήγγειλαν την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και διαβεβαίωσαν πως θα εγκαθιδρύσουν ένα νέο παγκόσμιο σύστημα με αληθινό «δημοκρατία».

Η Κίνα ήξερε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σημειώνεται εδώ πως την Τρίτη, 01.03.2022, η Κίνα πήρε για πρώτη φορά θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όταν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του τη “βαθιά λύπη” της Κίνας για τη ρωσοουκρανική σύγκρουση.

Ενώ το Πεκίνο αρνήθηκε να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάνγκ Γι δήλωσε πως η Κίνα “λυπάται βαθιά για τη σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αποδίδει μέγιστη προσοχή στα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι”, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σύμφωνα με το CCTV, στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας που πραγματοποιήθηκε με αίτημα της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κάλεσε επίσης τις δύο χώρες να “βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω της διαπραγμάτευσης”.

Η Κίνα “υποστηρίζει όλες τις εποικοδομητικές διεθνείς προσπάθειες που οδηγούν σε μια πολιτική επίλυση”, είπε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share