Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (photo)

Είχε ζητήσει εκτάκτως νωρίτερα επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών

28 Φεβρουαρίου 2022 18:11
Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε πριν από λίγο την αίτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως είναι γνωστό νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε απευθύνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες. “Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία.

Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι”, είπε ο Ζελένσκι.

ζελενσκι-ουκρανια

"Είναι λαϊκιστής": Όταν η Ρουσλάνα τα "έχωνε" στον Ζελένσκι για τη πολιτική του

Έχει ζητήσει την ένταξη στην ΕΕ με διαδικασίες fast track

Το πρωί της Δευτέρας, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας με βάση μια ειδική διαδικασία fast track καθώς υπερασπίζεται τον εαυτό της από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, ενώ ανέφερε ότι κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες του πολέμου σκοτώθηκαν 16 παιδιά και 45 τραυματίστηκαν, κάτι το οποίο επισημοποιήθηκε το απόγευμα με την υπογραφή της σχετικής αίτησης προς την ΕΕ.

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ζελενσκι-ουκρανια

Μισέλ: Χρειάζεται ομόφωνη συμφωνία των 27 για ένταξη της Ουκρανίας

Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της Ένωσης και αυτήν τη στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα,

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε χαρακτηριστικά η κυρία φον ντερ Λάιεν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share