Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πασίγνωστος Ουκρανός πυγμάχος και δήμαρχος του Κιέβου που πολεμάει τους Ρώσους στην πρώτη γραμμή! (photo-video)

Πήραν τα όπλα μαζί με τον αδερφό του και ρίχτηκαν στη δυσκολότερη μάχη της ζωής τους

26 Φεβρουαρίου 2022 21:58
Βιτάλι Κλίτσκο: Ο πασίγνωστος Ουκρανός πυγμάχος και δήμαρχος του Κιέβου που πολεμάει τους Ρώσους στην πρώτη γραμμή! (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εχθροπραξιών στο Κίεβο, υπερασπιζόμενος την ουκρανική πρωτεύουσα από την ρωσική επίθεση, είναι και ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θρίλερ με τις νέες συγκρούσεις – Οι μάχες μεταφέρθηκαν δίπλα σε πυρηνικό σταθμό

Σήμερα το πρωί ο Κλίτσκο δήλωσε πως 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στο Κίεβο, αλλά επιχειρούν ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού.

ουκρανοσ-δημαρχοσ-κιεβο

Αμέσως μετά την ρωσική επίθεση ο δήμαρχος Κιέβου μαζί με τον αδελφό του Βλαδίμηρο, επίσης πρωταθλητής πυγμαχίας, δήλωσαν πως θα πάρουν τα όπλα ενάντια στους Ρώσους εισβολείς, προκειμένου να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, από ρωσικές δυνάμεις που έχουν ήδη φτάσει στα περίχωρα της.

Ο Κλίτσκο τόνισε πως το Κίεβο απειλείται και πως οι πολίτες του το υπερασπίζονται ως στρατιώτες, ενώ επεσήμανε πως κύρια προτεραιότητα του είναι να συνεργαστεί με την αστυνομία και τις στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη κρίσιμων υποδομών της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού, βασικών αγαθών για την επιβίωση των κατοίκων.

Με τελευταία του βίντεο ο Κλίτσκο, δηλώνει στους συμπατριώτες του πως ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά θα συνεχιστεί. «Φίλοι μου θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να επιμείνουμε! Ο στρατός είναι μαζί μας, η δικαιοσύνη είναι μαζί μας» ακούγεται να λέει.

Φωτογραφίες του δημάρχου Κιέβου με στρατιωτική περιβολή και κρατώντας οπλοπολυβόλο τα χέρια, έχουν γίνει viral με επιδοκιμασίες και θετικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Πολλοί τονίζουν πως έχοντας ιδιωτικό αεροσκάφος θα μπορούσε να απομακρυνθεί μαζί με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά επέλεξε να είναι δίπλα στην πόλη του και τους συμπατριώτες τους αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο 51χρονος δήμαρχος του Κιέβου, ως πυγμάχος κέρδισε πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα βαρέων βαρών. Κατείχε το παγκόσμιο τίτλο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πυγμαχίας από το 1999 έως το 2000, το τίτλο του περιοδικού Ring το 2004 και το 2005 και το τίτλο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Πυγμαχίας δύο φορές μεταξύ 2004 και 2013.

ουκρανοσ-δημαρχοσ-κιεβο

Ήταν γνωστός για την εξαιρετική κυριαρχία του στο ρινγκ, καθώς και για την κατοχή ενός τρομερού ποσοστού νικών 87% έως το τέλος της καριέρας του. Έχασε μόνο δύο φορές, τη μία λόγω ενός τραυματισμού στον ώμο και ένα χτύπημα πάνω από το μάτι του. Ο Κλίτσκο είναι ο μόνος πυγμάχος βαρέων βαρών που ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Μαζί με τους Όλιβερ Μακόλ και Νικολάι Βαλίεφ, είναι επίσης ο μόνος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που δεν αποκλείστηκε ποτέ.

Με την πολιτική ασχολείται το 2005 συνδυάζοντας την ενασχόληση με την πυγμαχία και τον αθλητισμό μέχρι την απόσυρση του από το άθλημα το 2013. Το 2010 ίδρυσε το κόμμα Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τη Μεταρρύθμιση (ΟΔΣΜ) και εξελέγη στο Κοινοβούλιο ως βουλευτής του κόμματος του. Ήταν ηγετική φυσιογνωμία στις διαμαρτυρίες του «Γιουρομάινταν». Εξελέγη δήμαρχος του Κιέβου το 2014, θέση που κατέχει έως σήμερα.

ουκρανοσ-δημαρχοσ-κιεβο

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share