Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ραγίζει καρδιές Ελληνίδα ομογενής: «Προσευχηθείτε για εμάς» (video)

«Kυρώσεις στους Ρώσους τυράννους για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος»

26 Φεβρουαρίου 2022 20:35
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ραγίζει καρδιές Ελληνίδα ομογενής: «Προσευχηθείτε για εμάς» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κραυγή απόγνωσης από την ομογένεια της Μαριούπολης μετά το θάνατο έξι ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι από ρωσικούς βομβαρδισμούς στα χωριά Μπουγάς και Σαρτανά κοντά στη Μαριούπολη.

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού (οι Ρώσοι) και η Ευρώπη σιωπά» ήταν το «κατηγορώ» της Αθηνάς Χατζήνοβα στον ΣΚΑΪ.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Είμαστε γενναίοι, δεν παραδινόμαστε - Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί...» (video)

«(Η Μαριούπολη) βομβαρδίστηκε… Οι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων» δήλωσε η κ. Χατζήνοβα. Έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ζήτησε σκληρές κυρώσεις «στους Ρώσους τυράννους για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που μας σκοτώνει». «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους» δήλωσε.

«Είμαστε στην άλλη άκρη της Ουκρανίας από τα Δυτικά σύνορα, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Για να φτάσουμε τα δυτικά σύνορα χρειαζόμαστε 30 ώρες με τρένο» τόνισε, εξηγώντας ότι η διαφυγή από την πρώτη γραμμή είναι αδύνατη. «Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» πρόσθεσε η Αθηνά Χατζήνοβα.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μεγάλη ανατροπή: H Γερμανία στέλνει 400 αντιαρματικά και εξετάζει την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT

Ισχυρή στρατιωτική ενίσχυση παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία εγκρίνοντας πρόγραμμα παράδοσης 400 αντιαρματικών RPG. Η κίνηση αυτή του Βερολίνου έρχεται ενώ το ΝΑΤΟ καλεί τις χώρες-μέλη να παράσχουν ουσιαστική αρωγή στην Ουκρανία, ο πόλεμος μαίνεται και η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση αποδεικνύεται ευρείας κλίμακας.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε μέσω twitter ότι αναζητούνται τρόποι ώστε να μετριαστούν οι παράπλευρες απώλειες από την αποκοπή της Ρωσίας από το σύστημα διατραπεζικών πληρωμών Swift έτσι ώστε το μέτρο να εφαρμοστεί επιτυγχάνοντας το στόχο του

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, το Βερολίνο ενέκρινε την παράδοση 400 γερμανικής κατασκευής αντιαρματικών όπλων στην Ουκρανία, ανατρέποντας την απαγόρευση που έχει επιβάλει για αποστολή φονικών όπλων σε ζώνη σύγκρουσης.

Η Γερμανία εξουσιοδότησε την Ολλανδία να στείλει στην Ουκρανία 400 αντιαρματικά για να βοηθήσει στη μάχη κατά των Ρώσων εισβολέων, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ΕΕ, γεγονός που σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην στρατιωτική πολιτική του Βερολίνου εν μέσω πιέσεων από συμμάχους ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Τα όπλα θα παραδοθούν από την Ολλανδία, αλλά χρειαζόταν η έγκριση του Βερολίνου επειδή είναι γερμανικής κατασκευής. Η Γερμανία ακολουθούσε μια μακροχρόνια πρακτική ώστε να μην επιτρέπεται η μεταφορά φονικών όπλων σε ζώνες σύγκρουσης.

Πριν από την ιστορική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές, απόφαση του Βερολίνου, υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματούχοι διαμαρτύρονταν επί σειρά εβδομάδων για την άρνηση της Γερμανίας να επιτρέψει τις αποστολές όπλων που θα ενίσχυαν την άμυνα της Ουκρανίας. Η Εσθονία, προ ημερών, είχε διαμηνύσει ότι ήθελε να στείλει παλιά οβιδοβόλα, αλλά εμποδίστηκε να το πράξει επειδή η Γερμανία αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της. Η Εσθονία αγόρασε, τελικά, τα όπλα από τη Φινλανδία.

Ορισμένοι αξιωματούχοι από χώρες της ΕΕ εξέφρασαν την οργή τους μετά την άρνηση του Βερολίνου. Ως απάντηση, τότε, η Γερμανία διεμήνυσε ότι στέλνει 5.000 κράνη στην Ουκρανία, μια πενιχρή - όπως χαρακτηρίστηκε - συνεισφορά που αποτέλεσε αντικείμενο χλευασμού, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη χώρα της ΕΕ.

Η αποστολή F-35 στις χώρες της Βαλτικής

Συναγερμός έχε σημάνει σε όλο τον κόσμο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, με τη Δύση να οργανώνει τα επόμενα βήματα στήριξης στην Ουκρανία, έχοντας ήδη ανακοινώσει σχέδιο αυστηρών κυρώσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν πριν από λίγα 24ωρα μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και τη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, όπως ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται μαχητικά F-35 στις χώρες της Βαλτικής.

Περίπου 500 Αμερικανοί στρατιώτες με άρματα μάχης Abrams και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley έχουν σταλεί από πέρυσι στη Λιθουανία και ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσουν τον Απρίλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι πότε θα παραταθεί η αποστολή τους στην περιοχή.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share