Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Είμαστε γενναίοι, δεν παραδινόμαστε - Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί...» (video)

«Οι Ουκρανοί είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ»

26 Φεβρουαρίου 2022 20:00
Πόλεμος στην Ουκρανία – Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Είμαστε γενναίοι, δεν παραδινόμαστε - Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί...» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τη Ρωσία να ανακοινώνει διεύρυνση της στρατιωτικής επιχείρησής της, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί αυτή τη φορά, σε νέο μήνυμα του, τους Ουκρανούς να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της χώρας από τους Ρώσους εισβολείς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, με νέο του διάγγελμα μέσω Facebook καλεί τον λαό του να συνεχίσει να αμύνεται με όλη του τη δύναμη κατά του ρωσικού σφυροκοπήματος.

«Ο κόσμος βλέπει. Οι Ουκρανοί είναι δυνατοί. Οι Ουκρανοί είναι γενναίοι. Οι Ουκρανοί είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ», ήταν το εμψυχωτικό μήνυμα του Βολόντιμιρ Ζελένσκι στον ουκρανικό λαό, ο οποίος μάχεται με «νύχια και με δόντια» κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Ουκρανία «ώρα μηδέν»: Η Ρωσία έδωσε εντολή για επίθεση από κάθε κατεύθυνση - Ολονύχτιες μάχες στα ανατολικά (video)

Η Ρωσία έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (26/2) εντολή στις ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία να συνεχίσουν την επίθεση από κάθε κατεύθυνση, μετά την προσωρινή διακοπή της επιχείρησης των Ρώσων.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη δίχως τέλος: Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκροί - Έξι πλέον στο σύνολο (video)

Το παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξήγησε πως η χθεσινή παύση έγινε εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφότου η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

Ουκρανία: «Η χώρα δεν αρνείται να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία»

Η Ουκρανία απέρριψε σήμερα τους υπαινιγμούς ότι αρνείται να διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία. Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τελεσίγραφα ή απαράδεκτους όρους.

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου, είπε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει προετοιμάσει μια διαπραγματευτική θέση, όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με ανεφάρμοστους διαπραγματευτικούς όρους εκ μέρους της Ρωσίας.

«Μόλις χθες οι επιθετικές ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλιμακώθηκαν, με βραδινές μαζικές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές εναντίον ουκρανικών πόλεων. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες μονάχα ως μια απόπειρα να καταρρεύσει η Ουκρανία και να αναγκαστεί να αποδεχθεί κατηγορηματικά απαράδεκτους όρους». Νωρίτερα το Κρεμλίνο υποστήριζε ότι το Κίεβο εκτροχίασε την εκεχειρία.

Ουκρανία - Κρεμλίνο: Το Κίεβο εκτροχίασε την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα (26/2) την Ουκρανία ότι εκτροχίασε μια εκεχειρία αρνούμενη τις διαπραγματεύσεις.

«Χθες, Παρασκευή, εν αναμονή των διαπραγματεύσεων, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την παύση της προώθησης του βασικού μέρους των δυνάμεων» της Μόσχας, διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις, η προώθηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε εκ νέου σήμερα».

Η Ρωσία είχε αναφέρει ότι πρότεινε να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Η Ουάσιγκτον είχε κρίνει ότι η ρωσική πρόταση δεν μπορούσε να κριθεί αξιόπιστη.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι η Ρωσία ανέμενε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση ως απάντηση στην εισβολή και λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό τους στην οικονομία. «Κατόπιν, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα αντίποινα», κατάληξε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share