Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη δίχως τέλος: Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκροί - Έξι πλέον στο σύνολο (video)

Οι χειρότερες προβλέψεις πλέον επιβεβαιώνονται

26 Φεβρουαρίου 2022 18:00
Πόλεμος στην Ουκρανία - Φρίκη δίχως τέλος: Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκροί - Έξι πλέον στο σύνολο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στους έξι έχουν φτάσει οι Έλληνες νεκροί στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη βρέθηκαν δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Έτοιμοι να παράσχουμε βοήθεια σε τομείς που θα ζητηθεί...»

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών είχε αναφέρει: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο επιβάλλει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας - Το χρονικό διάστημα

Η δημοτική αρχή του Κιέβου επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία θα διαρκέσει από σήμερα το απόγευμα έως το πρωί της Δευτέρας (28/2) χωρίς διακοπές, έγινε γνωστό από το γραφείο του δημάρχου, αποσαφηνίζοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα.

Το Κίεβο είχε πει νωρίτερα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκεί από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 08.00 το πρωί, καθημερινά.

«Για την αποτελεσματικότερη άμυνα της πρωτεύουσας και την ασφάλεια των κατοίκων της, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει από σήμερα (26 Φεβρουαρίου) στις 17.00 έως το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου», επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αυστηροί κανόνες χρειάζονται για να καθαρίσει η πόλη, η οποία πλήττεται από βομβαρδισμούς και πυρά, από τα «σαμποτάζ του εχθρού και τις ομάδες αναγνώρισης».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα - Συνεχίζει την επέλασή του ο ρωσικός στρατός

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν ικανοποιήθηκε με τους όρους που ετέθησαν από τη Μόσχα για διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές και αυτός ήταν o λόγος που αρνήθηκε συνολικά τη διαδικασία.

Αυτό ανέφερε σύμβουλος του Ουκρανού πρόεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως εξήγηση για την συγκεκριμένη άρνηση, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ria Novosti.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είχε τονίσει: «Η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε τις συνομιλίες, το σχέδιο στρατιωτικών επιχειρήσεων επανεκκινεί. Θα συνεχιστεί η προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας».

Ενδεικτικό της ανασφάλειας που επικρατεί είναι πως αν και η ουκρανική πλευρά έχει δηλώσει την πρόθεσή της να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για εκκεχειρία, ο Ζελένσκι απέρριψε την Παρασκευή την πρόταση να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ της Λευκορωσίας καθώς οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους, επιθυμούν η πολυπόθυτη αυτή συνάντηση να γίνει στην Πολωνία.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share