Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σοκ με παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων - Μέσα σε μία εβδομάδα 5,7 εκατομμύρια μολύνσεις

Θλιβερό ρεκόρ!

28 Δεκεμβρίου 2021 17:37
Σοκ με παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων - Μέσα σε μία εβδομάδα 5,7 εκατομμύρια μολύνσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρεκόρ εβδομαδιαίων κρουσμάτων κατέγραψε ο πλανήτης τη Δευτέρα, με σχεδόν 5,9 εκατομμύρια νέες μολύνσεις για την εβδομάδα που έληξε εχθές, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Την ίδια στιγμή, για περίπου 20.000 κρούσματα γίνεται σήμερα λόγος στη χώρα μας

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν περίπου στα 5,79 εκατ. νέα κρούσματα και καταγράφηκε τον Απρίλιο, μεταδίδει το USA Today.

Το Johns Hopkins τονίζει πως η εμφανής αύξηση στα κρούσματα ενδέχεται να οφείλεται στις ημέρες των Χριστουγέννων, ταυτόχρονα όμως αντανακλά και τον αντίκτυπο της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Καλπάζει η Όμικρον

Στο μεταξύ η νέα παραλλαγή οδηγεί σε εκρήξεις κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ επίσης κατέγραψαν εχθές Δευτέρα ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 500.000 μολύνσεις, έναντι του προηγούμενου ρεκόρ με πάνω από 303.000.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν καταγράψει τα δικά τους ρεκόρ, ενώ η Κίνα παραμένει κλειστή για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τρομακτικά σενάρια για τη χώρα

Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα Τρίτη άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων, αφού υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 20.000. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η πλειοψηφία των νέων αυτών μολύνσεων εκτιμάται πως είναι στην Αττική.

Εν μέσω έντονης ανησυχίας, αναμένεται να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών, αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως το σημερινό άλμα οφείλεται και πάλι στην μεγάλη μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share