Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής κηρύσσει o Mπάιντεν το Κεντάκι!

Τεράστιες και οι υλικές ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους

13 Δεκεμβρίου 2021 10:22
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Δεκάδες νεκροί - Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής κηρύσσει o Mπάιντεν το Κεντάκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακήρυξε χθες Κυριακή (12/12) το βράδυ σε κατάσταση μείζονος καταστροφής την Πολιτεία του Κεντάκι, η οποία χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλους την Παρασκευή (10/12) με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές και να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου ανοίγει τον δρόμο για να χορηγηθεί περαιτέρω βοήθεια από το ομοσπονδιακό κράτος.

ανεμοστροβιλοι-ηπα

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπεσίαρ, υπέβαλε νωρίτερα χθες επίσημο αίτημα στον Λευκό Οίκο να κηρυχθεί μείζων καταστροφή στην πολιτεία του, όπως ενημέρωσε νωρίτερα δημοσιογράφους η επικεφαλής της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύσκολες ώρες για την Amazon: Κατέρρευσε οροφή σε αποθήκη - Δεκάδες εγκλωβισμένοι

Η κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ με ανεμοστρόβιλους και ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος της οροφής μίας αποθήκης της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Amazon κοντά στο Σεν Λούις, στην πολιτεία Ιλινόις και να παγιδευτούν πολλοί άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Με την ευκαιρία διαβάστε εδώ για την "φονική" κακοκαιρία στις ΗΠΑ.

ανεμοστροβιλοι-ηπα

Η υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της πόλης Κόλινσβιλ ανακοίνωσε ότι έχει «υπάρχει ένα περιστατικό με πολλά θύματα», ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην αποθήκη που βρίσκεται στο Έντουαρτσβιλ, στο νότιο Ιλινόι.

Στην ανάρτησή της στο Facebook η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν και πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί την κατάσταση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share