Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Θεωρία ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» αναπτύχθηκε σε ποντίκια

Πώς έχει προκύψει η διατύπωση αυτή;

3 Δεκεμβρίου 2021 22:51
Κορωνοϊός: Θεωρία ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» αναπτύχθηκε σε ποντίκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός για ακόμη μια φορά έχει «σκεπάσει» την χώρα, με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και θεωρίες να κάνουν λόγο για εξέλιξή της σε ποντίκια.

Το livescience.com παρουσιάζει μία θεωρία του statnews.com που σχετίζει τη μετάλλαξη Όμικρον με τα τρωκτικά. Σε αυτή τη θεωρία υποστηρίζεται ότι ένα ζώο μπορεί να μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στα μέσα του 2020 και αφού συσσώρευσε πολλές μεταλλάξεις, στη συνέχεια ο αλλοιωμένος ιός μεταφέρθηκε στον άνθρωπο.

Πώς έχει προκύψει η θεωρία

O ανοσολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps, Κρίστιαν Άντερσεν, υποστηρίζει ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποκλίνει από άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού, κάτι που για την ίδια είναι ένα βασικό στοιχείο για την εν λόγω θεωρία.

«Αυτή η θεωρία περί αντίστροφης ζωονόσου που ακολουθήθηκε από νέα ζωονόσο μου φαίνεται πιο πιθανή, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την πρώιμη απόκλισή της από άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού, αλλά και τις ίδιες τις μεταλλάξεις, επειδή ορισμένες από αυτές είναι αρκετά ασυνήθιστες», εξήγησε o Άντερσεν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share